2 dk. Serkan KÖSE 23.04.2021

Steam’deki Rockstar Oyunları Bir Hata Sebebiyle Satıştan Kalktı

Steam’deki Rockstar oyunları bir hata nedeniyle satıştan kaldırıldı. Peki Steam’deki bu hata devam ediyor mu?

Oyun severlerin sevdiği pek çok oyuna imza atan Rockstar Games başarılı oyunlarıyla oyun severlerin kalbinde hep ayrı bir yeri olmuştur. Rockstar Games her zaman oyunlarını PC platformuna ve dolayısıyla da Steam’e getirmiştir. Bu sebeple pek çok Rockstar Games oyununu Steam platformunda görebiliriz. Ancak kısa bir süre önce garip bir durum oldu. Rockstar Games’in tüm oyunları Steam platformunda kaldırıldı. Bu durum başlangıçta kötü bir durum olsa bile bazı oyuncular bu durumu avantaja çevirdi.

Rockstar Oyunları Bir Hata Sebebiyle Satıştan Kalktı

Steam’deki Rockstar oyunları bir hata sebebiyle satıştan kaldırıldı. Bu hata nedeniyle tüm GTA oyunları, Max Payne serisi, Red Dead Redemption Online ve Red Dead Redemption 2, L.A Noire ve Bully oyunları Steam platformundan kaldırıldı. Bu sebeple oyunlar bir süreliğine satın alınamaz hale geldi. Yaşanan bu olayın nedeni bilinmiyor olsa da olay SteamDB üzerinden listelendi ve yaşanan olay gündeme oturdu.

steamdeki-rockstar-oyunlari-bir-hata-sebebiyle-satiştan-kalkti

Yaşanan olayın ardından Rockstar Games bu durumun bir hata sebebiyle yaşandığını açıkladı ve kısa süre içerisinde neredeyse tüm Rockstar Games oyunları tekrardan satışa sunuldu. Neredeyse tüm oyunlar diyoruz çünkü bir zamanların en iyi yarış oyunlarından birisi olan Midnight Club 2 oyunu yaşanan bu sorun sonrasından yarım saatliğine de olsa satışa çıkmış oldu. Oyunun satın alımı bu sürenin ardından kapatıldı. Hatırlatmak gerekirse Midnight Club 2 oyununda bulunan müziklerin lisanslarının süresi dolduğu için Steam ile satın alınması iptal edilmişti. Yaşanan bu durumun açıklandığı gibi bir hatadan dolayı mı yoksa arkasında başka bir nedenin mi olduğı şimdilik bilinmiyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al