2 dk. Serkan KÖSE 14.08.2021

Strateji Oyunu Frostpunk’ın Yeni Oyunu Duyuruldu

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini 11 Bit Studios’un üstlendiği sevilen strateji oyunu olan Frostpunk’ın devam oyunu Frostpunk 2 duyuruldu. 

Frostpunk 2 oyununun duyurusu yapıldı ancak oyunun çıkış tarihi, fiyatı ve sistem gereksinimleri gibi önemli detayları şimdilik bilinmiyor. Yapılan açıklamaya göre oyun Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden satışa çıkacak. Oyunun açıklanan detaylarını ve fragmanını ise haberimizde bulabilirsiniz. 

Duyurulmasının ardından oyun severlerin ilgisini çeken Frostpunk 2 oyununun yönetmenlerinden olan Jakub Stokalsi oyunun vizyonu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Stokalski açıklamasında “Oyuncularımıza sunmak istediğimiz şey, orijinal Frostpunk deneyiminin çok daha gelişmiş hali. Büyümeye devam eden ve şimdilik 70 kişilik olan ekibimizle boyut, prodüksiyon değeri ve kullanıcı deneyimi kalitesi konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Hedefimiz ise basit bir devam oyunundan fazlasını oyuncularımıza sunmak. Oyuncularımızın beklentisi arasında seçimlerin yön verdiği geniş bir evren, toplumu ve şehri uygun gördükleri şekilde biçimlendirme özgülüğü ile seçimlerinin sonuçlarını elde etme imkanı bulunuyor. Frostpunk 2 oyununda ilk oyunun çatışmalarına dayanılıyor olsa da oyun çok daha farklı bir deneyim sunacak.”

Frostpunk 2 Duyuru Fragmanı

Frostpunk 2 şehir inşa etme, strateji ve yönetim oynanışını yepyeni bir tür oluşturarak bir araya getirmeyi başarmış çok beğenilen, BAFTA adayı toplumsal hayatta kalma oyununun devamı. Devam oyunu kıyamet sonrası yaşanan kar fırtınasından 30 yıl sonrasını ele alıyor ve Dünya hâlâ bitmek bilmeyen soğukların sebep olduğu buz gibi iklimin ve sert hava koşullarının etkisi altında.

Büyümenin ve yeni güç kaynaklarını aramanın kaçınılmaz bir gerçek olduğu, kaynağa aç bir metropolün lideri olarak oynuyorsun. Kömür çağından sonra petrol çıkarma endüstrisi için Donmuş Topraklar’ı fethetmenin, insanlığın kalanının yeni kurtuluşu olması bekleniyor. Ancak değişiklik kolay kolay yaşanmıyor ve bu farklı, çok katmanlı toplumun her kesimi bu yeni yönelimi hoş karşılamayacak.

Çeşitli grupların talepleri ve beklentileri gerginlik yaratıp anlaşmazlıklara sebep verecek. Peki siyasette soğukkanlı bir yönetim ve entrikalarla dolu bir yaklaşım gerekli olacak mı? Bitmek bilmeyen soğuk şehri ele geçirmiş ve dışarıda tehlikeler yükselirken halkının zor ve kaçınılmaz fedakârlıklara hazır, birlik içinde ve kararlı olduğundan emin olmalısın!

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al