1 dk. Serkan KÖSE 03.06.2021

Take Two Top Eleven’ın Geliştiricisi Olan Nordeus’u Satın Aldığını Açıkladı

Rockstar Games’in de sahibi olan Take Two, Top Eleven’ın geliştiricisi olan Nordeus’u satın aldığını açıkladı.

Take Two Interactive’in bir süredir yeni satın alımlar gerçekleştirmek için çeşitli oyun stüdyoları ile görüşme içerisinde olduğu biliniyordu. Take Two Interactive sonunda bombayı patlattı ve Top Eleven’ın geliştiricisi olan Nordeus’u satın aldığını duyurdu.

Take Two’dan Dev Satın Alım

Take Two Interactive son olarak F1 serisi ile adını duyuran Codemasters’ı satın almaya çalışmış ancak EA buna izin vermemişti. Codemasters EA tarafından satın alınmıştı.

Take Two Interactive EA’nın bu hamlesinin ardından başta oyun stüdyolarını satın almak için girişimlerini sürdürdü. Sırbistan merkezli oyun stüdyosu olan Nordeus’un 378 milyon dolara Take Two Interactive tarafından satın alındı. Mobil oyun geliştiricisi olan Nordeus’tan nasıl yapımların geleceği tam bir merak konusu.

Satın alımın gerçekleşmesinin ardından Nordeus’un kurucu ortağı ve CEO’su olan Branko Miluntinović tarafından açıklama yapıldı. Miluntinović açıklamasında;

“Take Two Interactive ailesine katıldığımız için mutluyuz. Strauss ve ekibi ile yaptığımız görüşmelerin başından itibaren ortak değerler, kültür ve ortak bir vizyonla bağlantılı olduğumuzu gördük. Nordeus olarak 2010 yılında başladığımız günden bugüne, Top Eleven gibi harika oyun deneyimleri ile dünyaya daha fazla şampiyon sunmak için inşa edildi ve aynı zamanda geri verme konusundaki sürekli çabamız vasıtasıyla kendimizi Sırbistan’daki toplulukta köklendirdi. ırbistan’ı küresel oyun haritasına koyma hedefimize devam ederken, hem ürünlerimizi hem de çalışmalarımızı yerel olarak onlarla bir sonraki seviyeye taşımaktan dolayı büyük bir heyecan içerisindeyiz.” sözlerine yer verdi.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al