1 dk. Serkan KÖSE 05.04.2021

Tarihin En Pahalı Oyunu Super Mario Bros. Olarak Kayıtlara Geçti

Tarihin en pahalı oyunu Super Mario Bros. Olarak kayıtlara geçti. Peki Super Mario Bros. oyununun fiyatı ne kadar.

Milyonlarca oyuncunun en sevdiği oyunlardan birisi olan Super Mario Bros. oyununu bilmeyen yoktur. Oyun dünyasında efsane oyunlar arasında yer alan oyun, artık tarihin en pahalı oyunu olarak kayıtlara geçti. Super Mario Bros. oyununun 1986 yılında satın alınan bir kopyası 660 bin dolarlık etiketiyle bir alıcı buldu.

tarihin-en-pahali-oyunu-super-mario-bros-olarak-kayitlara-gecti

Tarihin En Pahalı Oyunu Super Mario Bros.

Elbette ki bu Super Mario Bros. oyununu diğer oyunlardan ayıran önemli bir nokta bulunuyor. İlk olarak 1985 yılında çıkan Super Mario Bros. oyunu çıkış yaptığı tarihten bu yana en çok satan oyunlardan birisi olmuştu. Bir önceki dünya rekoru yine bir başka Super Mario Bros. oyununa aitti. Bir önceki dünya rekoruna geçen Super Mario oyunu geçtiğimiz 2020 yılının yazında 114 bin dolara satılmıştı. Kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre 660 bin dolara satılmış olan Super Mario Bros. oyununun kartuşunun mükemmel durumda ve kapalı bir ambalajın içinde olduğu belirtiliyor.

tarihin-en-pahali-oyunu-super-mario-bros-olarak-kayitlara-gecti

Konu hakkında Associated Press tarafından yapılan bir habere göre, 660 bin dolar fiyat karşılığında satılan Super Mario Bros. oyununun ilginç bir hikayesi bulunuyor. Aslında bir Noel hediyesi olarak satın alınan oyun kutusu dahi açılmadan çekmecede unutuldu. 1986 tarihinden günümüze kadar çekmecede duran oyunun bu sayede orijinal ambalajı dahi açılmamış olarak yeni sahibine iletilmiş oldu. Oyunu satın alan ilk kişinin ise oyunun kartuşunu 2021 yılının başlarında bir tesadüf olarak bulduğu aktarıldı.

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al