1 dk. Serkan KÖSE 12.04.2021

Temsilci Atayan Pinterest’in Reklam Yasağı Kaldırıldı

Temsilci atayan Pinterest’in reklam yasağı kaldırıldı. Türk kullanıcılar artık Pinterest’e reklam verebilecek.

Geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan yeni sosyal medya yasası ile birlikte ülkemizde günlük 1 milyondan fazla erişime sahip olan sosyal medya platformlarının ülkemizde temsilci atamaları zorunlu hale getirilmişti. Ülkemizde temsilci ataması yapmayan Twitter’a bir süredir uygulanan reklam yasağının bir benzeri Pinterest için de uygulanıyordu. Twitter’ın ardından temsilci araması gerçekleştiren Pinterest için de ülkemizde uygulanana reklam yasağı kaldırıldı.

Pinterest’in Reklam Yasağı Kaldırıldı

Türkiye’de temsilci ataması yapmayan Pinterest’e ilk olarak para cezası verilmiş ve daha sonrasında ise sosyal medya platformuna reklam yasağı getirilmişti. Pinterest eğer ki Türkiye’ye temsilci atamazsa servise erişim engeli getirilecekti.

Ülkemizde bugüne kadar Pinterest haricinde tüm sosyal medya platformları temsilci ataması yapmıştı. Pinterest’in temsilci atamamasıyla birlikte Pinterest için reklam yasağı başlamıştı. Pinterest geçtiğimiz günlerde ise Türkiye’ye temsilci atamasının yapıldığını açıklamıştı. Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında Pinterest’in temsilci atamasının gerçekleştiğini açıklamıştı.

temsilci-atayan-pinterestin-reklam-yasagi-kaldirildi

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ise bugün yaptığı açıklamasında Pinterest’e uygulanan reklam yasağının bugün itibariyle kaldırıldığını belirtti. Reklam yasağının kaldırılması kararı BTK tarafından bugün Resmi Gazete – Çeşitli İlanlar kısmında da yayınlandı. Bu yasağın kaldırılmasıyla birlikte tüm sosyal medya platformları Türkiye’de temsilci atamış oldu.

Türkiye’de Temsilci Atayan Sosyal Medya Platformları

  • Twitter
  • Pinterest
  • TikTok
  • Dailymotion
  • YouTube
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • VK

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al