1 dk. Serkan KÖSE 22.12.2021

Tencent Yeni Satın Alımını Duyurdu

Çin merkezli teknoloji şirketi Tencent yeni satın alımlara devam ediyor. Şirket yaptığı duyuru ile yeni bir oyun stüdyosunu daha bünyesine dahil ettiğini açıkladı.

Son günlerde popülerliği bir hayli artan en popüler zombi türü oyunlarından birisi olan Left 4 Dead oyununun geliştiricisi olan Turtle Rock Studios son olarak karşımıza Back 4 Blood oyunu ile oyun severlerin karşısına çıkmıştı. Stüdyonun Back 4 Blood oyununun oyuncular tarafından çok sevilmesi görünüşe göre Tencent’in ilgisini bir hayli çekmiş.

Turtle Rock Studios Artık Tencent Çatısı Altında Çalışmalarına Devam Edecek

Çin merkezli Tencent’in adını pek çok oyuncunun duymuş olacağını düşünüyoruz. Duymayanlar için Tencent’i hatırlatmak gerekirse şirket Epic Games (40%), Universal Music Group (20%) ve Warner Music Group (1.6%) şirketlerinin belirli bir kısmına sahipken Lightspeed & Quantum Studio Group, Miniclip, Morefun Studio, Next Studios, Riot Games, Sharkmob, Sixjoy ve Supercell’in tamamına sahip. Tencent’in bu şirketler haricinde belirli bir hissesine ya da tamamına sahip olduğu farklı şirketler de bulunuyor.

Tencet bu şirketler arasında Turtle Rock Studios’un da sahibi olan Slamfire’ı ekledi. Tencent satın alımla ilgili detay paylaşmamış olsa da DayZ oyununun geliştiricisi olan Bohemia Interactive ve Remedy Entertainment gibi firmalarda da hissesi olduğunu düşündüğümüzde Tencent’in bu satın alımı mantıksız görünmüyor. Tencent satın alım sonrasında Turtle Rock’ın bağımsız bir stüdyo olarak çalışmalarına devam edeceğini ve Back 4 Blood’ün bir seriye dönüşeceğini açıkladı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al