2 dk. Esporlab 08.05.2020

Tokyo Game Show İptal Edildi, Nedeni: Korona Virüsü Salgını

Tokyo Game Show iptal edildi dünyanın en büyük oyun fuarları arasında yer alan Tokyo Game Show, PlayStation 5 ve Xbox Series X’in çıkmasına az bir süre kala iptal edildi. Yapılacak olan etkinliğin şirket tarafından çevrimiçi yapılması gerektiği yönündeki kararının ardından, çalışmalara başlanmış durumda.

Önceden duyurusunun yapıldığı büyük oyun fuarı Tokyo Game Show, normal şartlarda 2020’nin son bahar aylarında yapılması planlanıyordu. Malum dünyayı etkisi altına almış olan korona virüsü sebebiyle haklı olarak iptal edildiğini açıkladı. 1996 yılından itibaren her yıl düzenli olarak organize edilen Tokyo Game Show iptal edilmeseydi 24 – 27 Eylül tarihlerinde etkinliğin düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

İptal edilme kararının oldukça doğru bir karar olduğunu hepimiz gayet iyi biliyoruz. Öncesine gidecek olursak, dünyada en büyük oyun fuarları arasında yerini alan Gamescom ve E3 oyun fuarları da korona virüsü nedeniyle iptal edilmişti. Korona virüsü salgını tamamen bitmeden tahmin ediyoruz ki, bu yıl yapılacak olan fuarlar 2021 yılına ertelenmiş olacak.

tokyo game show neden iptal edildi

PlayStation 5 ve Xbox Series X’in çıkış yapmasından hemen önce yapılması planan en büyük fuarlardan birisi olacaktı Tokyo Game Show. Yeni nesil oyun konsolları çıkış sağlamaya yakın bir zaman olduğu için, konsollar için yapılan oyunların tanıtılması hedefleniyordu. Oyun geliştirici şirketlerin Gamescomm, E3 ve Tokyo Game Show gibi dev oyun fuarlarında tüm dünyaya yeni oyunlarını tanıtma fırsatı sunuyordu. Ayrıca oyun fuarlarında yapılan etkinlikler, hediye çekilişleri ve cosplay showları ile beraber oyun sektörüne ayrı bir hava katıyordu.

Tokyo Game Show Dijital Ortama Taşınacak mı?

Hepinizin yakından takip ettiği ve bildiğiniz gibi Gamescom her yıl Almanya’da düzenleniyor, fuarın iptal edilmesinden hemen sonra açıklamalar ardı ardına geldi. Yetkililer oyun fuarının dijital ortamda yani çevrimiçi düzenlenen bir etkinlik şeklinde oyun severlerin karşısına çıkacağını açıklamıştı. Tokyo Game Show’un iptal edilmesinden sonra, gözler yetkililere çevrildi, fuara her yıl düzenli olarak katılan kişiler tıpkı Gamescom gibi, çevrimiçi ortamda gerçekleştirilmesi için talepte bulunuyorlar. Aldığımız duyumlara göre ise, yetkililer fuarın dijital ortamda bir etkinlik halinde yapılması için çalışmalara başlamış durumda. İlerleyen günlerde yapılacak olan resmi açıklamalar ile konu tam olarak netliğe kavuşacak. Bizlerde bu konuyu yakından takip ediyor olacağız, bizi takip etmeye devam edin.

Tokyo Game Show 2019’un nasıl geçtiğini merak edenlere özel hemen aşağıya video bırakıyoruz iyi seyirler.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al