2 dk. Serkan KÖSE 08.04.2021

Twitch Artık Platform Dışı Suçlar Nedeniyle Ban Atabilecek

Popüler canlı yayın platformu Twitch artık platform dışı suçlar nedeniyle ban atabilecek. Bu sayede bir yayıncı Twitch harici suç işlediğinde platformdan banlanabilecek.

Son günlerde ülkemizde platform üzerinde yaşanan olaylarla gündeme gelen Twitch, bu sorunları gidermek için politikasını genişletmeye devam ediyor. Ocak ayında uygulamaya koyduğu “Nefret Davranışı ve Taciz Politikası” sözleşmesini genişleten Twitch bu sözleşmesine artık Twitch platformu dışında işlenen suçları da ekledi. Bu sayede bir Twitch yayıncısı hayatında işlediği bir suç nedeniyle de Twitch üzerinden banlanabilecek.

Twitch’in yayınladığı “Twitch Dışı Ağır Suçlara Karşı Eylem Planımız” isimli yazısında Twitch yeni maddenin detaylarını paylaştı. Twitch platformunun dışında olan ancak platformun üyelerine karşı işlenen nefret ve taciz suçlarına karşı yaptırım uygulama olanaklarının olduğunun açıklandığı yazıda artık bu kapsamın çok daha fazla genişletildiği belirtildi.

twitch-artik-platform-disi-suclar-nedeniyle-ban-atabilecek

Twitch Artık Platform Dışı Suçlar İçin Ban Atabilecek!

Twitch bu genişletilmiş politikasını iki kategoriye ayırdı. Twitch’in ilk kategorisinde canlı yayın platformu üzerinde hem de platform dışında yaşanan olaylar kapsam alanı içerisine alınıyor. Canlı yayın denilince akla gelen ilk platformlardan birisi olan Twitch, bu kategorisini “Platform üzerinde bir canlı yayında gerçekleşen bir taciz olayı ile ilgili şikayet değerlendirilirken bununla bağlantılı olarak ya da bunun devamı niteliğinde diğer sosyal medya platformları üzerinde meydana gelen tacizi de şikayet halinde göz önünde bulunduracağız” sözleri ile açıkladı.

Twitch’in ikinci kategorisinde ise canlı yayın platformu üzerinde gerçekleşmeyen ancak topluluğa karşı tehdit oluşturabilecek olayları temeline alıyor. Bu konuya örnek vermek gerekirse, Twitch üzerinde yayın yapan yayıncıların diğer sosyal medya hesapları üzerinde yaptıkları suçlarda Twitch üzerinden banlanmasına neden olabilecek.

 

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al