1 dk. Serkan KÖSE 19.05.2021

Twitch Türkiye İçin Yerel Fiyatlandırmayı Duyurdu Twitch Türkiye Abonelik Fiyatları

Twitch Türkiye için yerel fiyatlandırmayı duyurdu. Twitch Türkiye abonelik fiyatları ne kadar oldu?

Popüler canlı yayın platformu Twitch’in abonelik fiyatları değişiyor. Abonelik fiyatları artık Türkiye’ye özel olarak belirlenecek.

Dünya genelinde en çok takip edilen canlı yayın platformu Twitch yaptığı son açıklama ile birlikte Türkiye ve Meksika’daki kullanıcılarını sevindirecek yerel fiyatlandırma güncellemesini duyurdu.

Twitch Türkiye Abonelik Fiyatı

Twitch tarafından yapılan açıklama göre Türkiye ve Meksika için yerel fiyatlandırmaya geçildiği belirtildi. Normalde 31 lira 16 kuruş karşılığında olan Kademe 1 abonelik 20 Mayıs Perşembe günü itibariyle 9.90 TL’lik bir fiyat karşılığında satın alınabilecek.

Yerel fiyatlandırmanın nedeni ise herkesin bilebileceği üzere ortalama 5 dolarlık abonelik fiyatının özellikle ekonomisinin zor olduğu ülkelerde erişilebilir olmaması. Yapılan açıklamada belirtilene göre Avrupa veya Asya’da yayıncıları abonelik yoluyla destekleyen aktif kullanıcıların yüzdesi Kuzey Amerika’ya göre yaklaşık yüzde 50 daha düşükken, Latin Amerika’da neredeyse yüzde 80’den daha az.

Yine yapılan aynı açıklamaya göre Twitch’te yerel fiyatlandırma sadece Türkiye ve Meksika ile sınırlı kalmayacak. 2021 yılının üçüncü çeyreği ile birlikte Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve Avrupa’daki birçok ülkede de yerel fiyatlandırmaya geçilecek.

Yeni fiyatlandırmalar ile birlikte pek çok çevre düşük ve orta izlenme sayısına sahip olan yayıncıların gelirlerinin düşeceğini ve bunun da Türkiye Twitch yayıncılarını olumsuz etkileyeceğini dile getiriyor. Düşük fiyatlandırma ile birlikte yüksek izlenme sayısına sahip olan yayıncıların ise gelirlerinin yükselmesi bekleniyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al