1 dk. Serkan KÖSE 30.11.2021

Twitch Yayıncısı Ludwig Yayınlarına YouTube Gaming Üzerinden Devam Edeceğini Açıkladı

Amazon’un canlı yayın platformu olan Twitch kan kaybetmeye devam ediyor. Twitch platformunda popüler yayıncılarından birisini daha kaybetti. 

Canlı yayın platformu Twitch geçtiğimiz aylarda ülkemizde yayıncıların platform üzerinden yaptığı kara para aklama olayları ile gündeme gelmişti. Olaylara karıştığı iddia edilen yayıncıların bazıları bu durumu itiraf etmiş olsalar da Twitch Türkiye bu konu hakkında henüz bir açıklama ya da yaptırım uygulama zahmetinde bulunmadı. Twitch’in Türkiye için uyguladığı bu politikadan memnun olmayan pek çok Twitch yayıncısı başka platformlarda yayınlarına devam edeceğini açıklamıştı. Ülkemizde ciddi anlamda kan kaybeden Twitch globalde de kan kaybetmeye devam ediyor. 

Ludwig Ahgren YouTube İle Anlaştı

Twitch’in en çok izlenen ve abone sayısı bakımından yine en yüksek aboneye sahip yayıncılarından birisi olan Ludwig, yayınlarına artık YouTube Gaming üzerinden devam edeceğini açıkladı. Ludwig, Twitch platformunda ne kadar rekorlar kırmış olsa ve Twitch platformunda daha fazla kişi tarafından tanınıyor olsa da yayıncının YouTube kanalının performansı da kötü değil. 2.08 milyonun üzerinde aboneye sahip olan Ludwig’in YouTube sayfasının yayınlarına YouTube Gaming üzerinde devam etmesiyle birlikte hızla artması bekleniyor.

Ludwig’in Twitch’i neden bıraktığı açıklanmamış olsa da son zamanlarda pek çok global ve yerli yayıncılar Twitch’i bırakıp genel olarak YouTube Gaming platformunda yayın açmaya başladı. YouTube’un kısa bir süre önce yaptığı açıklama ile YouTube Gaming’e yeni özelliklerin kısa süre içerisinde ekleneceğini ve platformun en iyi canlı yayın platformu sunmak için çalışmalarına sürekli olarak devam edeceği açıklanmıştı. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al