1 dk. Serkan KÖSE 27.10.2021

Ubisoft Oyunlarındaki Performans Sorunlarının Nedenini Açıkladı

Fransa merkezli oyun stüdyosu Ubisoft oyunları kullanıcılar tarafından çok seviliyor olsa da performans sorunları can sıkıyordu. Ubisoft konu hakkında açıklama yaptı.

Son zamanlarda oyunlarındaki optimizasyon sorunları ile gündeme gelen Fransa merkezli oyun stüdyosu Ubisoft’un bu sorunu Far Cry 6 ve Assassin’s Creed Valhalla oyunlarında can sıkıyordu.

Ubisoft’un oyunlarının neredeyse hepsinin işlemci ya da RAM’lere aşırı yük bindiren Denuvo ve VMProtect gibi yazılımlar içerdiğini söyleyebiliriz. Yaşanan bu sorunlar sonrasında Ubisoft oyunlarındaki performans sorunlarının nedenini açıkladı.

Ubisoft Oyunlarındaki Performans Sorunlarının Nedeni 3. Parti Uygulamalar

Ubisoft açıklamasında oyunlarında yaşanan bu sorunlarının nedeninin kendilerinde olmadığını, kullanıcıların kullandıkları 3. parti yazılımlardan kaynaklandığını açıkladı. Ubisoft oyunlarındaki bu sorunları düzeltmek yerine kullanıcılarına ilginç bir tavsiyede bulundu. Ubisoft’un tavsiyesine göre kullanıcılar sorunsuz oyun deneyimi yaşamak istiyorsa bu programları kapatmalı.

Bu denli büyük bir stüdyonun oyunlarda yer alan stuttering adı verilen anlı görüntü donmalarını ya da performans ile ilgili yaşanan sorunları düzeltmek yerine 3. parti yazılımlara suç yüklemesi bir hayli garip. Ubisoft’un sevilen oyunlarından olan Assassin’s Creed Origins’in Denuvo free sürümünde yine de az görüntü donmaları bulunuyordu. Far Cry 6 ve Watch Dogs Legion oyunlarında da bu türden sorunlar mevcuttu.

Ayrıca Ubisoft performans sorunu yaşatan uygulamalar arasında komik bir şekilde BitTorrent ve uTorrent uygulamalarını da eklemiş. Bu uygulamaların oyunlara nasıl performans sorunu yarattığı da bir hayli merak konusu. Bakalım konu hakkında Ubisoft ilerleyen günlerde ek bir düzenleme getirecek mi?

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al