1 dk. Serkan KÖSE 16.04.2021

Unity Motoru DLSS Desteği Sunmaya Hazırlanıyor

Oyun geliştiricilerinin kullandığı oyun motorlarının başında gelen Unity Motoru DLSS desteği sunmaya hazırlanıyor. Peki DLSS desteği neler getiriyor?

Nvidia sektöre yön vermeye devam ediyor. Nvidia’nın Tensor çekirdekleri üzerinde oyunların görsel kalitesini ve performansı geliştiren DLSS teknolojisi oyun motorları tarafından desteklenmeye devam ediyor. Epic Games’in Unreal Engine oyun motorunun DLSS desteği sunmasının ardından şimdi de Unity motoru için çalışmalara başlandı.

Unity Motoru DLSS Desteği Sunacak

Nvidia’nın Deep Learning Super Sampling ismini verdiği DLSS teknolojisi Tensor çekirdekleri üzerinden grafiklerde köşe yumuşatma ve yüksek çözünürlük işlemleri performans ve grafikleri iyileştirecek. Yeni DLSS desteği ile birlikte geçişler ise çok kolay hale gelecek.

Önümüzdeki aylarda seri üretim bandına inmesi planlanan ancak Nvidia’nın çip sorunu nedeniyle üretimi ileri bir tarihe ertelenen Nintendo Switch Pro oyun konsolunun DLSS desteği ile birlikte geleceği dedikodularının ortaya çıkmasının ardından oyun motorları da bu yeni teknolojiye destek vermeye hazırlanıyor. Oyun geliştiricilerinin sıklıkla tercih ettiği Unreal Engine oyun motorunun ardından şimdi de DLSS için Unity motoru da destek sunacağını ve gerekli çalışmaların başladığını açıkladı.

unity dlss

Oyun geliştiricilerinin oyunlarında kullanmayı tercih ettiği Unity motoru için DLSS desteği oyun sektörü için oldukça önemli görünüyor. 2021 sonuna kadar tamamlanması beklenen çalışmaların ardından Unity motoru kullanan oyun geliştiricileri de DLSS desteğine erişebilecek ve bu anlamda daha kaliteli oyunlar üretebilecek. Entegrasyonunu tamamlanmasının ardından Unity oyun motorunu kullanan DLSS destekli oyunlarda özellik kolayca aktif hale getirilebilecek.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al