2 dk. Esporlab 06.05.2020

Unreal Engine, Artık PlayStation 5 ve Xbox Series X Destekliyor

Unreal Engine artık PlayStation 5 ve Xbox Series X destekliyor konsol oyuncularına müjde yeniliklere hazır olun. Popüler oyun geliştirme motoru olan Unreal Engine, yeni sürümü olan 4.25’e güncellendi. Güncellenmesinin ardından yapılan açıklamada yeni nesil oyun konsolları destekleyeceği açıklandı. Tahminlerimiz ise konsol oyuncularının büyük yenilikleri beklemeye hazır olması, bizim ekip bile heyecanlandı.

Unreal Engine oyun motoru, Epic Games tarafından geliştiriliyor ilk olarak 1998 yılında yayınlandı. Bu sayede oyun sektörüne ciddi anlamda büyük katkılar sağlayan Epic Games, günümüzün en popüler oyunlarının çıkış yapmasını sağladı diyebilirim. Unreal Engine’nin gerçekci grafik mimarisi tüm oyun severleri aynı zamanda oyun geliştiricileri çok heyecanlandırdı. Bu sayede oyun motoru aktif olarak tüm dünyada kullanılıyor, hatta oynadığınız en popüler oyunların altında Unreal Engine’nin imzası var desem yeridir.

Unreal Engine’nin bugün 4.25 sürümüne yükselmesi, oyun sektörünün geleceğine ciddi anlamda ne kadar katkı sağlayacağını gösteriyor. Gelecekte sıkça adını duyacağımız ve başarılarını kutlayacağımız oyun motoru unreal engine playstation 5 ve xbox series x için destek vermeye başladı.

| 4.25 sürümüyle neler değişti:

Unreal Engine en iyi oyun motoru olma ünvanı’na aslında yüksek kalitede grafiklere entegre olmasından kaynaklanıyor da diyebilirim. 4.25 sürümüne geçiş yaptıktan sonra artık yeni nesil grafiklere de entegre bir şekil de destek sağlamış olacak. Ayrıca Unreal Engine‘nin ışın izleme teknolojisi artık beta sürümden çıkıyor ve tüm oyun geliştiricilere açık bir şekil de paylaşılacak. Işın izleme teknolojisini nedir bu sorunun cevabını örnek olarak yukarıya bir görsel bıraktım iki görselden nasıl bir etkiye sahip olduğunu görebilirsiniz.

Unreal Engine geçen Mart ayından beri bir çok güncelleme alarak karşımıza çıktı, yalnız 4.25 güncellemesi en iddialısı diyebilirim. Bu yıl içerisinde bir çok ekstra güncelleme alacak oyun motoru ağırlıklı olarak optimizasyon ve oyun motorundaki hataların giderilmesine yönelik olacak.

4.25 güncellemesi Unreal Engine’de ne gibi değişiklikleri getirdi onlardan bahsedelim biraz. TRC ve XR sertifikaları için erken destek, çevrimiçi alt sistemlere başlangıç desteği, ses geliştirmeleri gibi yenilikleri platformlara açmış olacak. Bir diğer özellik ise geliştiricilerin kitlesine genişletmek ve kullanıcı arayüzü optimizasyonları için veri toplayan Unreal Insights gelişmiş inceleme sunacak. Unreal Engine Pc, Mobil ve Konsol platformları için ücretsiz oyun geliştirme motorudur. Oyun motorunu ücretsiz olarak buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al