2 dk. Serkan KÖSE 05.05.2021

VALORANT Artık Sesli Konuşmaları Kaydedecek

VALORANT artık sesli konuşmaları kaydedecek. Bu sayede VALORANT oyununda sesli sohbet üzerinden toksiklik yapan oyuncular daha rahat yakalanıp oyundan uzaklaştırılabilecek.

Riot Games’in sevilen oyunlarından birisi olan VALORANT oyuncular tarafından çok seviliyor olsa da kitlesi nedeniyle her gün eleştiriliyor. Oyunun kitlesini kontrol etmek için çeşitli önlemler alan Riot Games şimdi de yeni bir önlem aldı. Riot Games tarafından yapılan açıklamaya göre artık oyundaki sesli konuşmalar kayıt altına alınacak ve bu konuşmalarda toksiklik yapan oyuncular cezalandırılacak. Güncellemenin kısa bir süre içerisinde gelmesi bekleniyor.

valorant-artik-sesli-konusmalari-kaydedecek

VALORANT Sesli Konuşmaları Kaydedecek

Konu hakkında açıklama yapan Riot Games şu sözlere yer verdi;

“Sesli sohbet kullanılarak yapılan kötü davranışların çoğu oyuncuyu endişelendirdiğinden haberdarız ve bunun çözümü için daha efektif çalışacağız. Diğer oyuncuları rahatsız eden, nefret söylemi kullanan veya oyun zevkini baltalayan oyuncuları cezalandırabilmek için onların ne dediğini bilmek zorundayız.”

“Gizlilik politikamıza getirdiğimiz güncellemeyle birlikte oyuncular Riot sesli sohbet ürünlerini kullanırken sesli sohbetleri kaydetmemiz ve değerlendirmemiz mümkün olacak. Bu durum ilk olarak VALORANT için geçerli olacak. Bizim sesli sohbetlerimizi kullanarak diğer insanları rahatsız eden, nefret söyleminde bulunan veya deneyiminizi olumsuz etkileyen oyunculara karşı yaptırımda bulunabilmemiz için bu oyuncuların ne söylediğini bilmemiz gerekli. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde sesli sohbet verilerini analiz etme hakkına ihtiyacımız olacak. İlgili sesli sohbetler yalnızca olumsuz davranışlara dair bir rapor gönderilmesi halinde saklanacak veya değerlendirilecek. Aksi halde ses verileri silinecek. Herhangi bir ihlal tespit edilirse gerekli adımları atacağız ve değerlendirmenin tamamlanmasının ardından verileri sileceğiz. Gizlilik politikamız Riot çapında bir politika olduğundan oynadıkları oyuna bağlı olmaksızın tüm oyuncuların bu değişiklikleri kabul etmesi gerekiyor. Ancak şu anda olumsuz sesli sohbet davranışlarının rapor edilmesi halinde ses verilerini kaydedip değerlendirmeyi planladığımız tek oyun VALORANT.”

–Valorant Geliştiricisi

 

Geliştiriciler tarafından yapılan bu açıklamaya göre artık ses sohbeti kötü amaçla kullanan oyuncuların söyledikleri kayıt altına alınacak ve çok yüksek ihtimalle bu kayıtlar bir yapay zeka yardımıyla yazıya dönüştürülecek. Geliştiriciler ayrıca oyuncuların sürekli olarak dinlenmeyeceğini, raporlanan oyuncuların konuşmalarının dinleneceğini açıkladı. Eğer ki VALORANT oynarken dinlenmek istemiyorsanız sesli sohbet özelliğini devre dışı bırakabilirsiniz. Son olarak VALORANT gibi rekabetçi bir oyunda sesli sohbeti devre dışı bırakmanın pek çok oyuncuyu olumsuz etkileyeceğini de belirtmekte yarar var.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al