1 dk. Serkan KÖSE 01.04.2021

Valorant HRTF Ses Özelliği Ne Anlama Geliyor?

Sevilen FPS türü oyun olan Valorant HRTF ses özelliği ne anlama geliyor? Oyuncular bu özellik sayesinde nasıl bir kazanım elde ediyor?

Valorant 2.06 güncellemesiyle HRTF ses teknolojisi geldi. Bu güncelleme ile birlikte oyunda ses kasan oyuncular için önemli iyileştirmeler yapıldı. 

Valorant HRTF Ses Özelliği Ne Anlama Geliyor?

Valorant oyununda daha iyi ses kasılabilmesi için 2.06 güncellemesi ile birlikte HRTF ses özelliği oyuncuların kullanımına sunuldu. HRFT özelliğini açan oyuncular, kulaklıklarından çevresel bir ses alabilecek ve bu sayede rakiplerinin yerini çok daha iyi duyabilecek. 

valorant-hrtf-ses-ozelligi-ne-anlama-geliyor

Valorant’a gelen HRFT özelliğinin açılımı Head – Related Transfer Function olarak isimlendiriliyor. Kulaklığın uzaydaki bir noktadan gelen seslere olan tepkisini simüle eden bir ses teknolojisi olarak isimlendirilebilir. HRTF ses teknolojisi, oyuncunun kulaklığını bir anlamda 3 boyutlu bir ses alanına çevirerek oyundaki ses kaynağını daha iyi belirlemenize yardımcı olan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. 

Valorant oyununun yapımcısı olan Riot Games, bu yeni özelliği sayesinde oyunu geliştirme devam edecek gibi görünüyor. HRTF teknolojisi sayesinde ayak sesleri, yeniden doğmalarda etkin durumda. Geliştiriciler ayrıca performans ve kalite açısından bu özellik etkinken diğer üç boyutlu ses işleme uygulamalarının devre dışı bırakılması tavsiye ediliyor. 

Riot Games’in Valorant 2.06 güncelleme notlarına bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Riot Games’in Valorant’a getireceğiz yeni özelliklerin kısa süre içerisinde ortaya çıkması bekleniyor. Son güncelleme ile birlikte gelen HRTF özelliğini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al