9 dk. Esporlab 05.04.2020

Web Tabanlı Oyunlar, Web Tabanlı Oyunlar Listesi

Web tabanlı oyunlar internet tarayıcısı üzerinden oynanabilen genel olarak çevrimiçi oyunlar olarak adlandırdığımız tarayıcı tabanlı oyunlar olarak geçer. İngilizce olarak browser oyunlar olarakta bilinmektedir. Bugünkü sizlere hazırladığımız web tabanlı oyunlar listesi dünyada popüler bir şekilde oynanan oyunlardan oluşmaktadır.

Bilgisayarınızın sistem gereksinimlerine ihtiyaç duymayan tarayıcı oyunları, arkadaşlarınızla çevrimiçi oyun deneyimi yaşamanıza asla engel olamaz. Tarayıcı oyunları genellikle, bilgisayarlar donanımlarının yetersiz olduğu kişiler tarafından sıkça oynanan oyunlardır. Yalnız normal bilgisayar oyunlarından herhangi bir farkı yok bunu söyleyelim. Hatta normal pc oyunlarından daha iyi olanları bile bulunuyor.

Tercih edilmesinin büyük sebeplerinden birisi sistem gereksinimleri  konusunda asla bilgisayarınızı zorlamamasıdır. Tamamen web tabanlı olması en büyük avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede en kaliteli grafiklere sahip oyunlar dahi tarayıcı üzerinden rahatlıkla oynanabiliyor, üstelik çevrimiçi.

1- Legend Online

 

Online MMORPG oyunları kategorisinde ilk sıraya koyabileceğimiz oyun Legend Online, çok büyük oyuncu kitlesine sahiptir. 7Road şirketi tarafından geliştirilmiş olan oyunun, yayıncılığını ise Oasis Games üstleniyor. Son gelen güncel bilgilere göre oyunun 25 milyondan fazla oyuncuya sahip olduğu konuşuluyor. Oyun oldukça büyük bir dünyaya ev sahipliği yapıyor, kendi özel binekleriniz bulunuyor. Oyunda kullanabileceğiniz karakterler  Büyücü, Savaşcı, ve Okçu olmak üzere çok çeşitlilik sunuyor.

Legend Online kayıt olmak için buraya tıklayabilirsin. |

Legend Online resmi sitesine buraya tıklayarak göz atabilirsin.


2- First Blood

Tarayıcı tabanlı fps oyunları desem oldukça şaşırırsınız öyle değil mi? Bencede şaşırmalısın, First Blood görüp görebileceğiniz adeta CS:GO gibi oyunları aratmayacak web tabanlı FPS oyunları listesinin bir numarasıdır. Yayıncılığını Oasis Games üstleniyor, grafik bakımından oldukça tatmin edici olduğunu söylemeden geçmeyelim. Oyun mekanikleride oldukça kaliteli, insanı üzmeyecek tarzda düzenlenmiş. MMOFPS oyunu olan First Blood‘ta, çok fazla harita sahip, çevrimiçi oynayacağınız oyunda oldukça profesyonel oyuncularda mevcut. Dilediğiniz haritada veya mod’ta rekabete katılabilir, kendinizi gösterebilirsiniz.

Kayıt olmak için buraya tıklayın.

Resmi sitesine gitmek için buraya tıklayın.


3- Bombom

Bombom web tabanlı oyunlar listesinde çünkü, yurt dışında DDTank adıyla çok büyük kitleye ulaştı. Türkiye yerel pazarında ise Bombom adıyla sunuluyor, oyun genel olarak grafikleri oldukça sevimli bir şekilde tasarlanmış. 337 Games tarafından yayıncılığı üstlenilen oyun, karşınıza çıkacak karakterle savaşmaktan geçiyor. Oldukça ilginç tasarımlara sahip olan oyunu denemenizde fayda var.

Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsin.

Resmi sitesine gitmek için buraya tıklayabilirsin.


Önerilen içerik:  En iyi co-op oyunlar


4- League of Angels II

Oyun R2 Games tarafından geliştirildi, oyun mekanikleri ve grafikleri konusunda oldukça iyi işler çıkartılmış diyebilirim. Tarayıcı üzerinden oynanabilen oyun, Facebook üzerinden de oynanabiliyor, yani facebook’a da entegre edilmiş. Oyuna başladığınız zaman iki karakter seçme hakkınız bulunuyor, bunlardan biri savaşçı diğeri ise büyücü karakteridir. Yeni karakterler tabiki de var, sadece iki karakterle sınırılı değil bunlar, oyunda ilerledikçe açılıyor. Oyunda ki yetenekleriniz (skiller) oldukça güzel efektlerle donatılmış. Oyun içerisindeki görevlerle, karakterinizin seviyesini yükseltiyorsunuz. MMO oyunları arasında, nadir diyebileceğimiz sınıfta bir oyun.

Kayıt olmak için buraya tıklayın.

Resmi sayfasına gitmek için buraya tıklayın.


5- Sherwood Dungeon

Bir diğer MMORPG oyunumuz Sherwood Dungeon, oldukça yüksek bağımlılık yapan çok eski oyunlardan diyebilirim. Eski tür oyun deneyimlemeyi seven kişilerin, kesinlikle kaçırmaması gereken oyunlardan birisidir. Devasa çokluoyunlu oyunumuz şu sıralar tercih edilebilecek oyun türlerinden.

Oyuna göz atmak oynamak için buraya tıklayabilirsin.

Resmi sitesine göz atmak için buraya tıkla.


6- Dark Orbit

Uzaya olan hayranlığın varsa, gözün kapalı tercih edebileceğin bir oyun Dark Orbit olabilir. Çok büyük oyuncu kitlesine sahip olduğunu bu arada söyleyelim, oyunda rütbe sistemi mevcut. Yeni bölgelere ulaşabilmek için, seviye atlamanız gerekiyor. Bigpoint Games tarafından geliştirilmiş olan oyun, 2006 yılında çıkış sağlamıştır. Uzay-Aksiyon türünde ki oyun, oyuna başladığınızda sizlere üç şirket arasından birisini seçme şansı sağlıyor. Şirketler ise, Dünya, Venüs, Mars olarak seçilebilir durumda tercihinize kalıyor.

Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsin.

Resmi sitesine buradan göz atabilirsin.

 


7- Dino Storm

Çok başka bir dünyaya sizleri götürelim istermisiniz? Dino Storm tam olarak Kovboylar, Dinazorlar ve Lazer silahlarını birleştiren ütopik bir oyun olmuş. Büyük bir dünyada, oyuna dinazorunuz ile başlıyorsunuz, ilerledikçe dinazorlar keşfedip saldırıyor ve kendi dinazorunuzu güçlendiriyorsunuz. Çevrimiçi oynanan bu oyunda, rütbe sistemide var, oyunun logosundan anlayabileceğiniz gibi en  şöhret puanları toplayıp, ünlü oluyorsunuz bu sayede belediye binasında şerif olma şansına sahip oluyorsunuz. Şerif olmak o kadarda kolay değil, aynı zamanda şerif olduğunuzda en büyük dinazor Trex’e sahip oluyorsunuz.

Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsin.

Resmi siteye gitmek için ise buraya tıkla.


8- Online Soccer Manager

Oyun sadece tarayıcı tabanlı değil, aynı zamanda mobilden de oynanabilir bir durumda olduğunu belirtelim. Onlin Soccer Manager gerçek bir teknik direktör olma fırsatı sunuyor. Oyun içerisinde ki, oyuncu güç dağılımları ise oldukça güzel düşünülmüş ve doğru ortantılı ayarlanmış bir durumda. Sezonluk maçlar ile, takımınızı yönetebiliyor ve aynı zamanda transferler yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda sezon bitiminden sonra farklı bir takım ile de çalışmak isterseniz, seçenekleri değerlendirme şansınız oluyor.

Kayıt olmak için buraya tıklayabilirsin.


9- Town of Salem

Town of Salem, Salem Cadı Mahkemelerinden esinlenerek yapılmış bir MMO oyunudur. Oyunda insanlara yalan söylemediğinizi inandırmakla geçiriyorsunuz, acayip bir kurgusu olduğunu söylemek istiyorum. Oyunun kurgusu gerçekten eski yıllara dayanan 1878 Salem Büyücü Avı olayını ortaya çıkartmaktadır. Hikayesi oldukça etkileyici diyebilirim. Ayrıca oyunu, steam üzerinden de satın alabilme şansınız var. Ben tarayıcıdan oynamak istemiyorum diyorsan, 10 TL gibi bir ücreti olan steam platformundan temin edebilirsin.

Buraya tıklayarak kayıt olabilirsin.

Buraya tıklayarak resmi siteye göz atabilirsin.


10- Habbo Hotel

Çevrimiçi sosyal ağ ve oyunu bir araya getiren Habbo Hotel, oyuncularla kendinize arkadaş ortamı yaratmanıza ve sosyal aktivitelere katılabilmenize olanak tanıyor. 2000 yıllarında çıkış gerçekleştiren oyun oldukça popülerleşip, dünyada 15 ülkede aktif oynanıyor.

Kayıt olmak için buraya tıklayın.

Resmi siteye gitmek için buraya tıklayın.


11- Agar.io

Son dönemlerde çok büyük popülerlik yakalamış olan agar.io web platform oyunudur. Etrafınızda bulunan yemleri yiyerek, kendi hücrenizi devasa boyutta büyütüyorsunuz ve diğer oyuncularıda yiyebiliyorsunuz. Oyunun android, ios, pc sürümleride popülerlik yakaladıktan kısa bir süre sonra çıkartıldı.

Oynamak için buraya tıklayabilirsin.


12- Slither.io

Teması agar.io’ya benzer, yılanınızı beseleyerek devasa boyuta getiriyorsunuz ve hatta diğer oyuncuları bile yiyebiliyorsunuz. Ufacık bir yılan olarak oyuna başlıyorsunuz, etrafınızdaki yemleri yiyerek büyüyorsunuz dikkatli olmanızda fayda var. Her an etrafınızda ki düşmanlarınız tarafından mideye indirilebilirsiniz.

Oynamak için buraya tıklayın.


13- War Brokers.io

Oyuna başladığınız zaman bir tüfeğiniz ve bir tabancınız bulunuyor. Tabiki bu kendinizi savunabilmek için, daha sonra ilerledikçe diğer silahlar ve karakterlerin kilitleri açılıyor. Etrafınızda helipkoter ve araçlar olabiliyor bunlarıda kullanabiliyorsunuz. Akıcı ve vakit geçirmek için oldukça güzel bir oyun. Aynı zamanda battleroyal modu da gelmiş bulunuyor.

Klasik modda oynamak için buraya tıklayın.

Battle Royal modda oynamak için buraya tıklayın.


14- SQUADD.İO

Squadd io çok hızlı tempolu aksiyon dolu bir oyun. 3B harita üzerinden etrafınızda bulunan yüzlerce farklı silahları alıp, etrafınızdaki herkesle savaşıyorsunuz. W, A, S, D tuşları ile sağ sol ileri geri yön vererek oynarken, mausun sol tıklaması ile de ateş ediyorsunuz. Oyunu aynı zamanda mobilden de oynayabilirsiniz.

Oynamak için buradaki bağlantıyı kullanabilirsin.


15- Hordes.io

Hordes.io 3 boyutlu çok oyunculu bir tarayıcı oyunudur. MMORPG’nin bambaşka bir halini deneyimlemek için bu oyunu deneyebilirsiniz. Açık dünya oyunları arasında PVP ve arenalarda savaşarak hayatta kalmaya çalışın.

Oyunu oynamak için buraya tıklayabilirsin.


16 – Goodgame Empire

Tarayıcı strateji oyunları arasından oldukça başarılı oyun olan goodgame empire, çevrimiçi krallığınızı kurma avantajı sağlıyor. Oyuna bir kaç bina ile başlıyorsunuz, ve sürekli olarak gelişiyorsunuz. Dilerseniz diğer oyuncularla, ortaklık kurabilir ve savaşabilirsiniz.

Oyuna göz atmak için buraya tıklayabilirsin.


17- Goodgame Big Farm

Böylesine kaliteli grafiklere sahip, çevrimiçi bir çiftlik dünyasını hayal edemezsiniz. Bir çiftliği satın alıyorsunuz, başlıyorsunuz geliştirmeye. Popüler bir hale geldiğinizde üretim yapmaya başladığınız da, yumurta, süt v.b tüm çiftlik ürünlerini satabiliyorsunuz. Oyunda 45 farklı yapıya sahip bina bulunuyor, yüzlerce farklı dekerasyonuda es geçmeyelim. Çiftlik oyunlarına bayılanlar, birde çevrimiçi olanını deneyin.

Oyuna göz atmak için buraya tıklayabilirsin.


18- Call of War: 2 Dünya Savaşı

İkinci dünya savaşını konu alan oyunumuz, web tabanlı oyunlar strateji listesinde, oyun oldukça popüler 2. dünya savaşı temasında sizlere aksiyon dolu bir strateji yaşatıyor. Oyunun çok beğenilmesi ile beraber, oyun Steam platformu için bile çıkış sağlamış durumda.

Oyunu deneyimlemek için buraya tıklayabilirsin.


19- Legends of Honor

Legend of Honor, strateji MMO tarayıcı oyunudur. Oyunda kaynaklar toplayarak sürekli olarak kalelerinizi geliştiriyorsunuz. Ortaçağ temalı oyun sevenler için, denenilecek bir fırsat. Dünya çapında, liderler ile savaşmaya hazırmısın?

Oyuna göz atmak için buraya tıklayabilirsin.


B O N U S OYUN:


20- BIG COMPANY: SKYTOPIA

Hayallerinizdeki gökyüzü şehrini inşa edin ve başarılı işinizi bulutların üstünde büyütün. Skytopia’nın vizyonunu gerçekleştirmek ve gökyüzünde yüzen bir şehir vizyonunu takip etmek için en ünlü bilim adamlarından bazılarıyla güçlerinizi birleştirin. Bulutların üstünde yeni sanayi devrimine katılma zamanı.

Oyunu Google Play Store’dan indirmek için buraya tıklayın.

Oyunu AppStore’dan indirmek için buraya tıklayabilirsin.

Evet sevgili arkadaşlar web tabanlı oyunlar listemizin sonuna geldik, umuyoruz ki sizlerde bu dev listemizi beğenmişsinizdir. Lütfen yorum bölümünden düşüncelerinizi bize aktarmaktan çekinmeyin. Web Tabanlı Oyunlar Listesi sizce yeterli olmuş mu? Daha fazla eklememizi istediğiniz en iyi oyun listeleri üretmemizi istermisiniz? Hoşcakalın.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

“Web Tabanlı Oyunlar, Web Tabanlı Oyunlar Listesi” için 7 yanıt

  1. hakan dedi ki:

    abi listen çok güzel içinde daha önce oynamadığım oyunlarda var teşekkür ederim. ayrıca not olarak eklemek isterim belki haberin vardır senin türk yapımı güzel bir proje var hem web tabanlı hemde yakında mobil platforma çıkacak ticaret oyunu oyunun adı ( online kapitalizm ) bir kaç hikayesinde güzel bir yatırım aldıklarını ancak covid 19 sebebi ile bunu açıklamadıklarını yakında açıklayacaklarını duyurdular. belki oda bu listenin en tepesine girer bir türk olarak gurur duyuyoruz

    • Poyraz K. dedi ki:

      Hakan merhabalar, ben teşekkür ediyorum söyledikleriniz ve önerileriniz benim için her zaman altın değerinde. Bahsetmiş olduğun konuyla alakalı editörlerimize bilgi sağlayacağım ilgilenmeleri için durumdan haberdar edeceğim. Geri dönüşün için çok teşekkür ederim. Yorumlarınıza geç dönüş yapmamın sebebi sağlık nedenlerimden dolayıydı. 1.5 Aydır ilgilenemiyorduk. Tekrardan aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum.

  2. ismail k. dedi ki:

    bi robot oyunu vardı tarayıcıdan oynardık eskiden ama adını bir türlü hatırlayamıyorum 3 boyutlu güzel bi oyundu biliyorsanız yardımcı olabilirmisiniz

  3. kokoş hanım dedi ki:

    aslında savaaş oyunları var çokça ben pek sevmiyorum ama dediğimiz gibi internet tabanlı sen indirmek için link bırakmışşsın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al