1 dk. Serkan KÖSE 15.09.2021

Windows Kullanıcılar Artık xCLoud ve Xbox Remote Servislerini Kullanabiliyor

Microsoft’un geçtiğimiz yıl kullanıma sunmaya başladığı bulut tabanlı oyun servisi Xbox Cloud Gaming ve Xbox Remote Play artık resmen Windows işletim sisteminde kullanılabilir. 

Yazılım devi Microsoft tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Xbox Cloud Gaming ve Xbox Remote Play servisleri artık Windows işletim sisteminde kullanılabilir. Xbox uygulamasına güncelleme olarak sunulacak olan bu yeni özellikle birlikte Windows kullanıcılarının Xbox deneyimleri çok daha artacak. 

Yeni Özellikler Artık Xbox Uygulamasında Kullanılabilir

Microsoft’un bu servisleri ile birlikte yüksek kaliteli oyunları çalıştıracak donanıma sahip olmayan bilgisayara sahip olan kullanıcılar Xbox Cloud Gaming ile bu oyunları oynayabilecek. Geçtiğimiz ay Windows Insider kullanıcılarına sunulan bu özellik yüksek kalitede oyunları internet tarayıcısı üzerinden de oynanabilir hale getiriyor. Kullanıcılar ayrıca bu servise Xbox Game Pass Ultimate paketi ile ücretsiz olarak Xbox Cloud Gaming servisini kullanabiliyor.

 

PC’ye getirilen Remote Play özelliği ile birlikte Xbox Series X, Xbox Series S ve Xbox One oyun konsolu sahipleri oyunlarını Windows işletim sistemine sahip bilgisayarları üzerinden de oynayabilecek. Kullanıcıların bu özellikleri kullanabilmeleri için ev ağı ya da uzaktan internet kullanabilir. Bu özellikle birlikte Xbox üzerinden oyunlar PC’de 1080P 60 FPS ile oynanabilir. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al