1 dk. Serkan KÖSE 15.06.2021

Xbox Başkanı Phil Spencer PlayStation Oyunlarını PC’ye Geldiği İçin Eleştirdi

Microsoft’un oyun bölümü olan Xbox’ın başındaki isim Phil Spencer, Sony’nin PlayStation oyunlarını PC’ye getirdiği için eleştirdi.

Oyun severlerin de bildiği üzere Xbox oyunları bir süredir aynı günde hem Xbox hem de PC platformu için çıkış yapıyor. Microsoft’un bu hamlesinin yanında Sony’nin PlayStation oyunları sadece konsol özel oyunu olarak çıkışını gerçekleştiriyordu. Sony sadece PlayStation özel olarak çıkarttığı oyunlardan birkaçı için bu durumu bozdu. Sony yaptığı açıklamada ilk olarak Horizon Zero Dawn ve Days Gone oyunlarını PC platformuna getirirken sonrasında ise Uncharted 4 oyununun da PC’ye getireceğini açıkladı. Bu durumu PlayStation oyuncuları gibi Phil Spencer’da eleştirdi.

Phil Spencer açıklamasında “Xbox şu anda PC, konsol ve bulut sistemi için aynı anda oyun çıkartan tek platform. Diğer şirketler özel oyunları ile donanımlarını sattırıyor. Yıllar sonra ise oyunlarını PC’ye getiriyor ve tekrar ücret istiyor. Bizim oyunlarımız ise ilk günden itibaren kendi abonelik servisimize ekleniyor.” dedi.

Phil Spencer her ne kadar bu açıklamasında bir isim vermemiş olsa da Spencer’ın bu açıklamasında PlayStation’dan bahsettiği kesin. Spencer’ın bu açıklamalarına pek çok PlayStation oyuncusunun katıldığını söylemek mümkün.

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al