1 dk. Serkan KÖSE 22.01.2022

Xbox CEO’su Phil Spencer PlayStation Hakkında Konuştu

Phil Spencer, PlayStation tarafının Xbox Game Pass’e rakip bir sistem çıkartacağını belirtti. Spencer durum hakkında kaçınılmaz ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda Xbox CEO’su olan Phil Spencer, Xbox çatısı altında sunulan Games Pass sistemi hakkında oldukça iyi geri dönüşler alındığını ve kullanıcı sayılarının arttığını aktarmıştı. Diğer taraftan PlayStation ise Game Pass sistemine oldukça benzer bir sistem olan “PlayStation Spartacus” üzerinde çalıştığı haberleri paylaşılmıştı. PlayStation geçtiğimiz hafta PS Now kartlarının satışını durdurarak sistemin yıl içerisinde gelme ihtimali yükseltti.

IGN’e röportaj veren Xbox CEO’su Spencer, Sony tarafının böyle bir hamle yapması hakkında konuştu. Spencer tam olarak şu ifadeleri kullandı:

“Her şeyi çözmüş gibi görünmek istemem, ancak bence doğru cevap, müşterilerinizin oynamak istedikleri oyunları oynamak istedikleri yerde oynamalarına izin vermek ve onlara seçim hakkı tanımaktır.”

“Bu yüzden, başkalarının Game Pass gibi şeyler yaptığını veya oyunların PC’ye geldiğini duyduğumda, bu bana mantıklı geliyor çünkü bence doğru cevap bu.”

“Buna gerçekten doğrulama olarak bakmıyorum. Aslında ekiplerimizle konuşurken bundan kaçınılmaz olarak bahsediyorum. Bu yüzden bizim için yenilik yapmaya, rekabet etmeye devam etmeliyiz çünkü yaptığımız şeyler bugün piyasada sahip olduğumuz avantajlar olabilir ancak bunlar sadece bizim yarattığımıza değil, ilk önce olmamıza dayanıyor.”

“Bunu seviyorum çünkü geçmişte yaptığımız şeyleri inşa etmeye devam ederken üzerinde çalışmamız gereken sonraki şeyler konusunda enerjimizi besliyor. Çünkü bence doğru cevap harika oyunlar göndermek: PC’de göndermek, konsolda göndermek, bulutta göndermek, abonelikte oyunları ilk gün kullanıma sunmak… Rakibimizin de bunu yapacağını umuyorum.”

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al