1 dk. Serkan KÖSE 12.06.2021

Xbox Game Pass Servisi Bağımsız Cihazlara Geliyor

Microsoft’un sevilen servislerinden birisi olan Xbox Game Pass’in geleceği için önemli açıklamalar geldi. Yazılım devi Game Pass servisini televizyonlara ve bağımsız cihazlara getirmek için çalışmalar yürütüyor.

Kısa bir süre önce Xbox tarafından yapılan açıklamaya göre Xbox Game Pass servisinin bağımsız cihazlara gelmesi için çalışmalar yapılıyor. Yapılan açıklamada geliştirilen bu sistem sayesinde sadece internete bağlı bir cihaz ve kontrolcü ile birlikte Xbox Game Pass oyunları cihazlarda oynanabilecek.

Microsoft şu anda bu sistemi doğrudan televizyonlara ekleyebilmek için küresel televizyon üreticileri ile birlikte çalıştıklarını açıkladı. Microsoft’un Xbox yöneticilerinden olan Liz Hamren, “Bazıları yıllarca ortaya çıkmayacak olan pek çok yeni donanımlar üzerinde çalışıyoruz. Geleceği inşa ederken daha fazla kişiye ulaşabilmek adına Xbox deneyimini bugünlerde olduğundan daha fazla kişiye ulaştırmayı amaçlıyoruz. Üzerinde çalıştığımız yeni donanımların çoğu bizim tarafımızdan üretilmeyecek. Örnek vermek gerekirse, Game Pass deneyimini doğrudan internete bağlı olan TV’lere yerleştirmek adına küresel TV üreticileri ile iş birliği içerisindeyiz.” dedi.

Xbox’ın geliştirdiği bu servisin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı bilinmiyor olsa da servisin bulut tabanlı olacağını söyleyebiliriz.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al