2 dk. Serkan KÖSE 10.04.2021

Xbox Game Pass Steam’e Gelebilir

Xbox Game Pass Steam’e gelebilir. Bu gerçekleşirse oyuncular Steam platformu üzerinden Game Pass oyunlarını indirebilecek.

Yazılım devi Microsoft’un oyun konsolu olan Xbox her ne kadar Sony’nin PlayStation oyun konsolunun gerisinde olsa da bazı servisleri ile PlayStation oyun konsolunun çok önünde. Hatta son yıllarda Xbox denilince pek çok oyuncunun aklına Xbox’ın Xbox Game Pass servisi geliyor. Hem Xbox oyun konsollarında hem de PC platformunda olan Xbox Game Pass yeni bir iddiaya göre Steam platformuna gelebilir.

xbox-game-pass-steame-gelebilir

Xbox’ın en önemli servisi olan Xbox Game Pass’e her gün yeni oyunlar eklenmeye devam ediyor. Son olarak oyuncuların en sevdiği oyunlardan birisi olan Rockstar Games’in GTA V oyununu ekleyen Game Pass servisine yeni oyunlar eklenmeye devam ediyor.

Xbox Game Pass servisinin daha öncesinde PlayStation ve Nintendo Switch’e geleceği iddia edilmiş ancak bu iddianın gerçekleşmesi neredeyse imkansız gibiydi ve neticesinde gerçekleşmedi. Ortaya atılan yeni bir söylentiye göre Xbox Game Pass servisi PC platformunun tekeli olan Steam platformuna gelecek. Bu gelişme Steam kullanıcılarını çok sevindirecek gibi görünüyor.

Xbox Game Pass Steam Platformuna Mı Geliyor?

Valve hakkında doğru bilgileri ile adından söz ettiren Tyler McVicker yaptığı son soru cevap yayınında, Valve’ın Xbox Game Pass servisini Steam’e getirme çalışmaları yaptığını açıkladı. Xbox CEO’su olan Phil Spencer’ın geçmişte pek çok kez yaptığı Game Pass servisini mümkün olan platformlara getirmeye çalıştıkları açıklamalarının ardından Xbox Game Pass servisinin Steam’e gelme ihtimalinin bir hayli yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bilindiği üzere Electronic Arts’ın sadece kendi oyunlarının olduğu EA Play servisi kısa bir süre önce Steam platformuna eklenmişti.

xbox-game-pass-steame-gelebilir

Bu iddianın şimdilik sadece bir söylentiden ibaret olduğunu belirtmekte yarar var. Her ne kadar Xbox Game Pass servisinin PlayStation ve Nintendo Switch platformuna ekleneceği söylenmiş olsa ve bu iddia gerçekleşmemiş olsa da Steam platformuna eklenmesi konusunda da şimdilik ne Microsoft ne de Valve tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al