2 dk. Serkan KÖSE 16.08.2021

Xbox Game Pass Switch Veya PlayStation 5’e Gelebilir

Son yıllarda Microsoft’un en başarılı işlerinden birisi olarak görülen Xbox’ın abonelik tabanlı oyun servisi Xbox Game Pass diğer platformlara da gelebilir. 

Bilindiği üzere özellikle son 1 – 2 yıldır yazılım devi Microsoft Xbox ve PC sahipleri için Xbox Game Pass isminde bir abonelik servisi sunuyor. Bu servis oyuncular tarafından bir hayli ilgi görüyor zira bu sayede oyuncular 100’ün üzerinde oyuna aylık çok daha uygun bir fiyatla sahip olabiliyor. Bu servis şimdilik sadece Xbox ve PC platformunda yer alıyor olsa da Microsoft bu servisi diğer platformlara da getirmeyi planlıyor.

Xbox Game Pass Yeni Fikirlere Açık

Öncelikle Xbox’ın şimdilik Game Pass servisini diğer platformlara getirmek için bir çalışması bulunmuyor. Yapılan açıklamada ise bu durumun önü de kapatılmıyor.

Kısa bir süre önce oyun basını kaynaklarından olan GamesRadar+ ile bir görüşme sağlayan Xbox’ın başındaki isim olan Phil Spencer, Xbox ekosistemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Spencer açıklamasında Xbox Game Pass gibi Xbox ekosistemine ait uygulamaları PlayStation 5 ve Switch gibi diğer kapalı platformlara getirme konusundaki fikirlere açık olduğunu belirtti. Her ne kadar bu fikirlere açık olduğu konusu belirtilmiş olsa da bu konuda şimdilik bir çalışma bulunmuyor. Bu haber belki de en çok Nintendo Switch kullanıcılarını üzdü çünkü bilindiği üzere bir süredir Game Pass servisinin Switch’e geleceği konuşuluyordu. Bu iddialar şimdilik yalanlanmış oldu. 

Spencer ayrıca Game Pass’i rakip platformlara getirme planlarının şimdilik olmadığını ve bunun nedeninin ise PlayStation 5 ve Nintendo Switch’in şirketleri olan Sony ve Nintendo’nun bunu şimdilik istemediklerini belirtti. Spencer bu sözlerine ek olarak büyümeleri için pek çok platformun bulunduğunu ve şimdilik büyümek istedikleri platformların web, bilgisayar ve mobil olduğunu ancak oyuncu deneyimini geliştirmek için yeni fikirlere açık olduğunu belirtti. Yapılan bu açıklama ile birlikte Game Pass’in bir gün belki de dolaylı bir yoldan PlayStation ya da Nintendo Switch’e geleceğini söyleyebiliriz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al