2 dk. Serkan KÖSE 26.10.2021

Xbox Game Studios Bulut Tabanlı MMO Oyun Üzerinde Çalışıyor

Xbox Game Studios yeni oyunlar üzerinde çalışmaya devam ediyor. Ortaya çıkan son bilgilere göre Xbox Game Studios bulut tabanlı olan ve her platformda oynanabilecek yeni bir MMO oyunu üzerinde oynanabilecek. 

Finlandiya merkezli oyun stüdyosu olan Mainframe ile birlikte Xbox Game Studios, oyuncuların hemen hemen her platformda oynayabileceği bir bulut tabanlı MMO oyun üzerinde çalıştığı kaynaklar tarafından aktarılıyor. 

Windows Central ve GamesBeat tarafından doğrulanan bu gelişmeden bir videoda paylaşıldı. Stüdyonun böyle bir proje üzerinde çalışmasının ardından Windows Central muhabiri olan Jez Corden, “Bununla ilgili detaylı ayrıntıya sahip olmasam da Microsoft’un bir süredir Mainframe ile birlikte bu proje üzerinde çalıştığını biliyorum ya da en azından Mainframe’in bulut tabanlı bir oyun üzerinde çalıştığını duydum.” açıklamasında bulundu. GamesBeat ise konu hakkında bağımsız kaynaklarla bu durumu doğruladığını haberinde belirtti. 

Bulut Tabanlı MMO Oyun Her Cihazda Oynanabilecek 

Geliştirilen oyun hakkında şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı ancak oyunun gerçekten geliştiriliyor olmasıyla birlikte bu durum ileriye dönük büyük bir adım olabilir. Oyuncuların telefonları üzerinden bazı oyun içi küçük görevleri yerine getirebileceğini aktarılırken ana görevlerin ise daha güçlü cihazlarda yapılacağı belirtiliyor. 

Konu hakkında Microsoft bir açıklama yapmamış olsa da Mainframe’in internet sitesinde söz konusu projeye uygun bir oyun üzerinde çalıştığı görünüyor. 

Ana sayfa üzerinde, “Mainframe, Helsinki ve Reykjavik’teki deneyimli geliştiricilerden oluşturuldu” ifadesinin yanında “Bulut tabanlı bir MMO ile arkadaşlarımızla etkileşim kurmanın ve onlarla bağlantı kurmanın yeni yollarıyla canlı bir dünya yaratıyoruz. Bu ömür boyu sürecek bir oyun.” şeklinde bir tanımlama görüyoruz.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al