2 dk. Serkan KÖSE 24.03.2021

Xbox Live’ın Yeni İsmi Belli Oldu Yeni İsim Xbox Network Olacak!

Yazılım devi Microsoft 2002 yılından beri hizmete sunduğu Xbox Live’ın ismini değiştirdi. Yeni isim Xbox Network oldu. 

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft bilindiği üzere 2002 yılından itibaren Xbox konsolu izin çok oyunculu oyun platformu hizmeti sunan Xbox Live’ı kullanıyor. Oyunseverler, Xbox Live ile birlikte Microsoft’a ait olan oyunları satın aldıktan sonta Microsoft hesaplarıyla Xbox Live’a giriş yapıp, arkadaşlarını bulabiliyor ve bu sayede oyun başarımlarını toplayabiliyor. Xbox Live ile birlikte ebeveyn kontrolleri gibi bazı ayarlar da bu servis üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Microsoft yıllardır Xbox Live olarak bilinen bu servisin ismini değiştirdi. 

Xbox Live İsmi Xbox Network Oldu!

Microsoft, Xbox Live’ın son birkaç güncellemesinde kısıtlı bir kullanıcı kitlesi için servisin yeni ismini sunmuştu. Microsoft bu beta sürecinde servisinde “Xbox Network” olarak görülen bu isim kullanıcılar tarafından da olumlu karşılanmıştı. Konuyla ilgili resmi bir açıklama yapan Microsoft sözcüsü ise beta sürümlerde görülen ibarenin bir hatadan ibaret olmadığını Xbox Live’ın yeni ismi olduğunu belirtti. 

Microsoft sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara göre Microsoft Hizmet Sözleşmesi’ne de eklenen “Xbox Network” ibaresi, Microsoft’un sunduğu çevrimiçi oyun platformunun temel sürümünün yeni tanımı olarak kullanılmaya devam edilecek. Sözcü, soz konusu güncellemenin sebebinin, temel hizmet ile Xbox Live Gold hizmeti arasındaki farkı çok daha iyi bir şekilde ortaya koyacağını belirtiyor. Xbox Live Gold, Microsoft’un bazı avantajlar sunduğu ücretli abonelik servisi olarak kullanılıyor. 

Açıklamalar ile birlikte Xbox Live’ın isminin değişeceği kesinleşmiş olsa da bunun ne zaman değişeceği şimdilik tam olarak bilinmiyor. Değişikliğin kısa süre içerisinde uygulamaya alınması ve Xbox Network olarak ibaresini görmeye başlayacağı düşünülüyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al