1 dk. Serkan KÖSE 19.06.2021

Xbox Series Oyunları Xbox One’a Geliyor

Yazılım devi Microsoft Xbox Series oyunlarını Xbox One’a getirmek için çalışmalara başladı.

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsolları geçtiğimiz yılın sonlarında satışa sunulmuştu. Yazılım devi, E3 2021’de yeni nesil konsollarına dair önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile birlikte Xbox kullanıcılarının mutlu olduğunu söyleyebiliriz.

Microsoft’un açıklamasına göre yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series oyunları Microsoft’un bulut tabanlı oyun akış servisi olan xCloud ile birlikte Xbox One oyun konsolunda oynanabilecek.

Xbox Series Oyunları Xbox One’a Geliyor

Bilindiği üzere kısa bir süre içerisinde Xbox’ın pek çok oyunu sadece Xbox Series oyun konsolları için ve PC platformları için çıkışını gerçekleştirecek. Nesil değiştirildiğinde bilindiği üzere bir süre sonra eski nesil için yeni oyunlar çıkmıyor ve oyuncuların bu konsolunun ömrü de doluyor. Bu durum eski nesil konsol sahiplerini üzüyor olsa da Microsoft’un bu hamlesi bu durumu değiştirecek gibi görünüyor. Microsoft’un bir süredir üzerinde çalıştığı xCloud servisi tıpkı GeForce Now servisi gibi bulut tabanlı bir oyun akış servisi.

Microsoft xCloud servisi şu anda ülkemizde kullanıma sunulmamış olsa da servisin ülkemizde sunulacağına dair çalışmaların çoktan başladığına dair açıklama Microsoft tarafından yapılmıştı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al