1 dk. Serkan KÖSE 26.06.2021

Xbox Series X Türkiye Fiyatı Zamlandı

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu olan Xbox Series X oyun konsolunu almak isteyenlere kötü haber geldi. Xbox Series X Türkiye fiyatı zamlandı.

Yazılım devi Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları olan Xbox Series X ve Xbox Series S oyun konsolları bilindiği üzere geçtiğimiz yılın sonlarında duyurulmuştu. 8 aydır ülkemizde de satışta olan Microsoft’un yeni nesil oyun konsollarının fiyatları dünya genelinde sabit kalırken ülkemizde de sürekli olarak değişiyor.

Yurt dışında satışa çıktığı ilk günden itibaren 499 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulan Xbox Series X oyun konsolunun Türkiye fiyatı ilave gümrük vergisi ve yüksek kur nedeniyle 9.299 TL fiyat etiketi ile satışa sunuluyordu. Sony’nin PlayStation 5 oyun konsolunun ülkemizde 8.399 TL fiyat etiketi ile satışa sunulmasının ardından Xbox oyun konsolunun fiyatı da 8.399 TL fiyatına çekilmişti. Ardından döviz kurunun biraz düşmesi ve ilave gümrük vergisinin azaltılmasıyla birlikte oyun konsolunun fiyatı 8.399 TL’den 7.499 TL’ye düşürülmüştü. Oyun konsolunun fiyatı arttı.

Xbox Series X Oyun Konsolunun Fiyatı Arttı

Ülkemizde teknoloji firmalarının internet sitelerine baktığımızda Xbox Series X oyun konsolunun fiyatının arttığını görüyoruz. Normalde 7.499 TL fiyat etiketi ile satılan Xbox Series X oyun konsolunun yeni fiyatının ise 7.999 TL olduğunu görüyoruz. Yapılan bu zammın sadece ülkemizde yapıldığını düşündüğümüzde fiyat artışının nedeninin kur artışı olduğunu söyleyebiliriz.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al