1 dk. Serkan KÖSE 29.10.2021

YouTube Gaming’e Yeni Özellikler Geliyor

Google’ın sahibi olduğu video izleme platformu YouTube son dönemlerde oyun yayıncılığı konusunda önemli adımlar atmıştı. Bünyesine pek çok başarılı oyun odaklı içerik üreticisi dahil eden YouTube yayıncılar ve izleyiciler için yeni özellikler sunmaya devam ediyor. 

Bu yıl içinde oyun ve oyunlarla ilgili içeriklerin toplamda 800 milyarın üzerinde izlenme sayısına ulaştığını ve 90 milyon saat canlı yayının görüntülenip 250 milyonunu üzerinde paylaşımın yapıldığını açıklayan YouTube, kısa süre içerisinde kullanıcı deneyiminin arttırılması için yeni adımların atılacağını açıkladı. 

YouTube oyun içeriklerinden sorumlu yöneticisi olan Ryan Wyatt, “YouTube Gaming olarak platformda bu alanda içerik üreten kullanıcıların oyun geliştiricileri için gelecek 5 yılda hiç olmadığı kadar önemli bir hale geleceğinin farkındayız.” ifadesini kullandı. 

YouTube Gaming’e Twitch’in Sevilen Özellikleri Geliyor

YouTube’un platforma getireceği ilk özellik kullanıcıların abone hediye etme seçeneği olacak. Bu sayede izleyiciler abonelik hediye etmek istediği kişilere abonelik gönderebilecek. 

Platforma gelecek olan bir diğer özellik ise YouTube Gaming yayıncılarının yayınlarını tamamlamasının ardından bir başka YouTube Gaming yayıncısına izleyicileri gönderebilmesi olacak. Bu özellik Twitch platformunda uzun süredir bulunuyor. İzleyiciler bu özellik sayesinde yeni kanallar keşfedebiliyor. 

YouTube ayrıca bu özelliklerin yanında servise yeni özelliklerin eklenmeye devam edeceğini açıkladı. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al