2 dk. Serkan KÖSE 25.11.2021

Zynga Bir Türk Oyun Şirketini Daha Satın Aldı

Dünyaca ünlü mobil oyun stüdyosu bünyesine bir Türk oyun stüdyosunu daha dahil etti.

Amerika merkezli mobil oyun şirketi olan Zynga, Türk oyun stüdyoları satın almaya devam ediyor. Zynga tarafından yapılan son açıklamaya göre 2019 yılında kurulan Türkiye merkezli Zerosum isimli oyun stüdyosu satın alındı.

Satın alım işleminin tamamlanmasının ardından şirket tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin kurucularından olan Umut İsmetoğlu ve Hasan Burak Demir, Zerosum şirketinin 2020 yılında yüzde 80 hissesinin Zynga tarafından satın alındığını ve yapılan son satın alımla birlikte Zynga’nın şirketin tamamını satın aldığını açıkladı. Zerosum yoluna Rollic Games şirketinin çatısı altında devam edecek.

Zerosum Çalışmalarına Rollic Games Çatısı Altında Devam Edecek

Bloomberg HT tarafından aktarılan habere göre satın alım sonrasında Zerosum CEO’su Umut İsmetoğlu şirketin kuruluşuna dair açıklamada bulundu:

“Mobil oyun sektöründeki hızlı büyüme yakın arkadaşım Burak ile dikkatimizi çekti. Bu alanda bir gelecek olduğunu iki yıl önce görerek Zerosum şirketini henüz Boğaziçi’nde öğrenciyken kurduk. İlk başta iki kişiyken şu anda 35 arkadaşımız bizimle birlikte çalışıyor. Hiç yatırım almadık ve bu kadar kısa zamana harika bir ekip kurmayı ve güzel oyunlar geliştirmeyi sığdırabildiğimiz için çok mutluyuz.”

Pek çok firmadan teklif aldıklarını belirten İsmetoğlu dünyanın en büyük oyun şirketlerinden birisi olan Zynga ve Rollic Games ile yürütülen satın alım görüşlerini ise şöyle açıkladı:

“Bu iş birliğinin gücünü arkamıza alarak Zerosum’da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Başta ABD pazarı olmak üzere tüm dünyada herkesin severek oynadığı yeni mobil oyunlar geliştirmek için çalışıyoruz. Mobil oyun oldukça zorlu bir ürün ve geliştirmekse tamamıyla ekip işi. Bu sektörde başarılı olmak için doğru ürünü, doğru ekiple, doğru zamanda üretmek oldukça önemli. İyi bir oyunun tekniğinin, tasarımının ve ürün dizaynının çok iyi olması gerekiyor. Bu yaklaşımla Türkiye’de mobil oyun geliştirmek isteyen genç ve yetenekli yeni arkadaşlarımızı da ekibimize katarak daha da büyümek istiyoruz.”

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al