1 dk. Serkan KÖSE 10.01.2022

Zynga, Take-Two Tarafından 12.7 Milyarlık Rekor Fiyatla Satın Alındı

FarmVille, Words With Friends ve Golf Rival gibi oyunların yapımcısı Zynga, Take-Two tarafından 12,7 milyar dolarlık rekor bir fiyatla satın alındı. Bu 12,7 milyar dolarlık satın alım, Tencent’in Supercell’i 8,6 milyar dolarlık hissesi, Microsoft’un Bethesda’yı 7,5 milyar dolarla satın almasını da geride bırakarak yeni bir rekora imza attırdı.

Satın alım sadece oyun endüstrisi içerisinde rekor bir fiyat dışında mobil pazar için liderlik pozisyonunu da beraberinde getiriyor. Take-Two çatısı altında bulunan Grand Theft Auto, Red Dead Redemption ve NBA 2K gibi başarılı PC ve konsol oyunlarının mobil denetlemesi Zynga departmanı tarafından yapılacak.

Take-Two CEO’su Strauss Zelnick satın alım hakkında, “İşimizi önemli ölçüde çeşitlendiren ve etkileşimli eğlence endüstrisinin en hızlı büyüyen segmenti olan mobilde liderlik konumumuzu belirleyen Zynga ile dönüştürücü işlemimizi duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Bu stratejik kombinasyon, zengin bir yenilik ve yaratıcılık geçmişine sahip, pazar lideri, çeşitlendirilmiş bir mobil yayıncılık platformuyla, sınıfının en iyisi konsol ve PC serilerimizi bir araya getiriyor.” ifadelerini kullandı.

Zygna- Take Two Arasındaki Pazarlık Son Anda Değişebilir

Anlaşmayla birlikte Zynga, Take-Two ve kendi içerisinde devam eden projeleri için mobil bölümü denetleyen bir yapı olacak. Take-Two satın alma işlemini sonlandıracak gibi gözükse de, Electronic Arts’ın Dirt ve F1 geliştirici Codemasters’ı Aralık 2020’de satın almasına benzer şekilde son saniyede işleri değiştirecek bir şeylerin olma ihtimali halen devam ediyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al