6 dk. Serkan KÖSE 09.07.2021

Wild Rift Başlangıç Rehberi

Riot Games’in League of Legends temelli mobil oyunu olan Wild Rift, oyununa yeni başlayan oyuncular için başlangıç rehberimize göz atabilirsiniz. İşte Wild Rift başlangıç rehberi.

Bilindiği üzere MOBA oyunları genel olarak karmaşıktır. Oyuncular makro ve mikro karar vermeyi anlamalı ve oyundaki tüm karakterler için şampiyonların mekaniğini öğrenmelidir. Dünya’nın popüler oyunlarından birisi olan Wild Rift oyununa yeni başladıysanız, oyunu anlamayı ve hedeflerin, baronların ve itemlerin önemini kavramayı sağlayacak olan şampiyonları seçmek oyuncular için daha eğitici olacaktır. Wild Rift’e yeni başlayan oyuncuların kolayca erişebileceği, aynı zamanda oyunu taşıyabilecek şampiyonları bu rehberimizde bulabilirsiniz. 

Yeni Başlayanlar İçin En İyi Wild Rift Şampiyonları 

Üst Koridor – Darius

Wild Rift oyununun üst koridoru söz konusu olduğunda Darius ve Garen oyuncuların kolayca ustalaşabileceği en kolay iki şampiyondur. Darius, koridor aşamasının hem içinde hem de dışında aldatıcı miktarda hasar bırakabilir. Boşluk kapatma araçlarının eksikliği ve kısa otomatik saldırı menzili Teemo, Akali ve Olaf gibi Wild Rift şampiyonları tarafından karşılanmasını sağlıyor. Yordle’ın kör yeteceği, temel saldırılarının inmesine izin vermediği için Kanama pasif oluşunu engellediğinden Teemo onun en büyük kabusu olabilir. 

Darius Yetenekleri 

Pasif – Kanama

  • Darius, rakiplerine stratejik vuruşlar yapar ve rakiplerin 5 saniye boyunca kanayarak fiziksel hasar almalarına neden olur. Rakiplerin üstünde azami kan biriktiğinde Darius Noxus Kudreti kazanır ve verdiği hasar büyük ölçüde artar.

Q – Biçen Balta

  • Darius baltasını geniş bir çember halinde savurur. Baltanın keskin tarafından alınan hasar, sapından alınan hasardan fazladır. Baltanın keskin tarafının isabet ettiği şampiyonlara ve canavarlara bağlı olarak iyileşir.

W – Kemik Kıran

  • Darius’un bir sonraki saldırısı rakibin atardamarına isabet eder. Rakip kanadıkça daha yavaş hareket eder. Darius’un bir sonraki normal saldırısı fiziksel hasar verir ve hedefi 1 saniyeliğine %90 yavaşlatır. Kemik Kıran hedefi katlederse bekleme süresinin %50 kadarını ve mana bedelini geri kazandırır.

E – Tut Çek

  • Darius baltasını bileyerek, hedefin Zırh değerinin belli bir yüzdesini yok sayacak şekilde fiziksel hasara yol açar. Etkinleştirildiğinde, Darius baltasının çengeliyle rakipleri süpürür ve kendisine doğru çeker.
  • Pasif: Darius %5/10/15/20/25 zırh delme kazanır.
  • Aktif: Darius önündeki bütün rakipleri çeker ve 1 saniyeliğine %40 yavaşlatır.

Ulti – Noxus Giyotini

  • Darius bir rakip şampiyona doğru zıplar ve gerçek hasar veren ölümcül bir darbe indirir. Bu hasar, hedefte birikmiş Kanama yükü sayısına bağlı olarak artar. Darius, Noxus Giyotini ile öldürücü darbe yaparsa yeteneğin bekleme süresi kısa süreliğine sıfırlanır.

Jungle – Amumu

Amumu şampiyonunu başlangıçta oynamak oyunculara zor gelebilir ancak oyuncular kısa süre içerisinde bu şampiyonun mekaniklerine alışabilir. Hem büyük saldırılarda hem de savunma yeteneklerine, iyi orman net hızına ve etkili bir şekilde mücadeleye dalmak için en iyi araçlara sahiptir. 

Amumu Yetenekleri

Pasif – Lanetli Dokunuş

  • Amumu’nun normal saldırıları rakiplerini Lanetler ve büyü hasarına maruz kaldıklarında ilave gerçek hasar almalarını sağlar.

Q – Sargı Atışı

  • Amumu, bir hedefe yapışkan bir sargı fırlatıp kendini ona doğru çeker ve hedefin sersemleyip hasar almasını sağlar.

W – Gözyaşı Seli

  • Yakındaki rakipler acı içinde kalarak her saniye azami canlarının belli bir yüzdesini kaybeder ve üstlerindeki lanetler yenilenir.

E – Sinir Krizi

  • Amumu’nun aldığı fiziksel hasarı kalıcı olarak azaltır. Amumu hiddetini serbest bırakarak çevresindeki rakiplere hasar verebilir. Amumu her darbe aldığında, Sinir Krizi’nin bekleme süresi 0,5 saniye azalır.

R – Hüzünlü Mumya’nın Laneti

  • Amumu çevresindeki rakip birimleri sargıya dolayarak lanetler, sersemletir ve onlara hasar verir.

Orta Koridor – Annie

Riot Games’in Wild Rift ve League of Legends oyunlarında Annie şampiyonu yeni oyuncuların alması ve oyunu öğrenmesi için giriş seviyesi temel şampiyonlarından birisidir. Annie’nin sadeliği oldukça aldatıcı olabilir çünkü Karanlık çocuk kitine yerleştirilmiş bir ton patlama hasarı ile birlikte geliyor. 

Annie Yetenekleri 

Pasif – Kundakçı

  • Annie 4 yetenek kullandıktan sonra, saldırıya yönelik bir sonraki yeteneği hedefi sersemletir.

Q – Yok Et

  • Annie, içi Mana dolu bir ateş topu yollar; top hedefi yok ederse, Mana bedelini geri kazanır.

W – Ateşle

  • Annie’nin püskürttüğü kavurucu ateş, koni şeklindeki bir alanda bulunan bütün hedeflere hasar verir.

E – Alev Kalkanı

  • Annie’ye veya bir takım arkadaşına kalkan ve hareket hızı artışı sağlar. Ayrıca ona normal saldırı yapan rakiplere hasar verir.

R – Çağır: Tibbers

  • Annie ayısı Tibbers’a ete bürünmesini buyurur ve bölgedeki birimlere hasar verir. Tibbers yakınında duran birimlere saldırırken, onları yakabilir.

ADC – Ashe 

Bir ADC’yi oynamak ve ustalaşmak, League of Legends ya da Wild Rift oyununda tam olarak kolay olmasa da Ashe’nin kitinde ustalaşmak oyunculara oyunu kazandırmak için önemli bir etki sağlayacaktır. 

Ashe Yetenekleri

Pasif – Buz Atışı

  • Ashe, saldırılarıyla hedefleri yavaşlatarak bu hedeflere daha fazla hasar verir. Ashe’in kritik vuruşları ilave hasar vermez ama hedefe güçlü bir yavaşlatma etkisi uygular.

Q – Pürdikkat

  • Ashe saldırı yaptıkça Odak biriktirir. Azami Odak yüküne ulaştığında, Ashe Pürdikkat yeteneğini kullanarak bütün Odak yüklerini harcayabilir. Bu yetenek Ashe’e bir süreliğine Saldırı Hızı verir ve bu süre boyunca Ashe’in normal saldırısı güçlü bir ok yağmuruna dönüşür.

W – Yaylım Ateşi

  • Ashe, ilerledikçe yayılan ve fazladan hasar veren oklar fırlatır. Ayrıca Buz Atışı etkisi uygular.

E – Şahin Atışı

  • Ashe, Şahin Ruhu’nu haritanın herhangi bir yerine keşif görevine gönderebilir.

R – Büyülü Kristal Ok

  • Ashe düz bir hatta buzdan bir ok atar. Ok rakip bir şampiyona çarparsa hasar verir ve şampiyonun sersemlemesine neden olur. Sersemletme süresi, okun kat ettiği mesafe arttıkça artar. Ayrıca hedefin çevresindeki birimler de hasar alarak yavaşlar.

Destek – Soraka

Wild Rift’te oynanabilecek en iyi destek şampiyonlarından birisi olan Soraka, özellikle dürtme ağırlıklı agresif bir alt koridor oyuncularının için can sıkıcı olabilir. Düşmanı, ağır yaralara pasif olarak önünen anti – iyileştirici öğeler inşa etmeye zorlayarak pek çok kompozisyonu galibiyete ortak edebilir. 

Soraka Yetenekleri 

Pasif – Kurtuluş

  • Soraka düşük cana sahip takım arkadaşlarına doğru daha hızlı koşar.

Q – Yıldız Yağmuru

  • Gökten hedef konuma düşen yıldız büyü hasarı verir ve rakipleri yavaşlatır. Herhangi bir rakip şampiyon Yıldız Yağmuru’ndan isabet alırsa Soraka can yeniler.

W – Astral İlham

  • Soraka, kendi Can değerinin bir kısmını feda ederek takımından başka bir şampiyonu iyileştirir.

E – Ekinoks

  • Belli bir konumda oluşturduğu alanın içinde kalan bütün rakipleri susturur. Alan ortadan kaybolduğunda hala içinde olan rakipler yere sabitlenir.

R – Dilek

  • Soraka takım arkadaşlarının yüreklerini umutla doldurarak, kendinin ve bütün dost şampiyonların Can değerini anında yeniler.
Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al