1 dk. Serkan KÖSE 25.08.2021

Xbox Cloud Gaming Xbox’a Geliyor

Yazılım devi Microsoft, kendi bulut tabanlı oyun akış servisi olan Xbox Cloud Gaming’in yıl sonunda Xbox’a geleceğini müjdeledi. 

Nvidia’nın GeForce Now ve Google’ın Stadia servisine rakip olarak Microsoft uzun bir süredir Xbox Cloud Gaming servisini geliştiriyordu. Android ve Windows macerasının ardından dolaylı olarak Apple cihazlarına da gelen Xbox Cloud Gaming servisinin bir sonraki durağı Xbox oldu. 

Xbox Cloud Gaming Yıl Sonunda Xbox Modellerine Geliyor

Gamescom 2021 etkinliğinde gerçekleştirilen Xbox sunumunda yapılan açıklamaya göre Xbox Cloud Gaming, Xbox Series X, Xbox Series S ve Xbox One cihazlarına geliyor. Servisin Xbox’a geleceği tarih tam olarak açıklanmamış olsa da servisin yıl sonunda Xbox cihazlarına geleceği belirtildi. Sistem test amaçlı olarak şimdilik sadece Xbox Insider kullanıcılarının kullanımına açılacak ve gelecek olan geri bildirimlerin ardından tüm kullanıcıların ardından tüm kullanıcıların erişimine sunulacak. 

Xbox Cloud Gaming servisini kısaca anlatmak gerekirse, oyuncular herhangi bir oyunu indirmeden sadece internet üzerinden oynayabilecek. Bu servis yapılan açıklamaya göre PC’lerde, telefonlarda ve tabletlerde olduğu konsollarda da gibi 1080p’ye kadar ve 60 FPS desteği alacak.

Şimdilik ülkemizde kullanıma sunulmayan servisin ilerleyen günlerde ülkemizde de kullanıma sunulması bekleniyor. Duyuru fragmanını ise haberimizin sonundan izleyebilirsiniz. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com
Exit mobile version
gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al