2 dk. Serkan KÖSE 06.05.2021

Flashback 2 Oyunu Duyuruldu

Retro oyun denilince akla ilk gelen oyunlardan birisi olan Flashback oyununun devamı Flashback 2 oyunu duyuruldu.

Oyun dünyasında bilindiği üzere son zamanlarda bir dönemin popüler olan yapımlarının remake sürümleri karşımıza çıkıyor. Fransız oyun geliştirici şirketi olan Microids ise oyun severlere müjdeli bir haber verdi. Yapılan açıklamaya göre Flashback 2 oyununun geliştirme sürecine başlandı. Bir remake oyunun devamı olacak olan Flashback 2 oyununun 20222 yılı içerisinde çıkması bekleniyor.

Flashback oyununun remake olarak çıkan ilk sürümü 2013 yılında oyun severler ile buluşmuştu. 8 yıllık büyük bir aranın ardından yapılan açıklama ile birlikte oyunun devam sürümünün geleceği müjdelenmiş oldu. Oyun ile ilgili ilk bilgiler de bu açıklama ile birlikte gün yüzüne çıktı.

İlk Flashback oyunu 1992 yılında Sega Genesis, PC ve Nintendo SNED platformları için yayınlanmıştı. Bilim – Kurgu temalı bir oyun olan Flashback kısa süre içerisinde büyük bir hayran kitlesine ulaşmış olsa da aradan geçen 21 yıllık süre zarfında oyun ile ilgili hiçbir yeni gelişme yaşanmadı. 2013 yılında ise VectorCell aynı ismi taşıyan remake bir oyun geliştirdi ve oyun Ubisoft tarafından dağıtıldı. İkinci kez sessizliğe bürünen oyununun son açıklamaya göre yeni bir devam oyunu geleceği doğrulanmış oldu.

Yeni Oyun 2022’de Geliyor

Oyunun temasına baktığımızda kılık değiştiren uzaylıların dünyadaki varlığını keşfeden bir ajanı kontrol ettiğimiz oyun 1995 yılına kadar o zamana göre azımsanmayacak olan 750 bin kopya satmayı başarmıştı. Oyunun 2013 yılında yapılan remake sürümü ise bu başarının yanına bile yaklaşamadı. PC, PS3 ve Xbox 360 oyun konsolları için çıkan oyun aldığı düşük puanlarla kısa süre içerisinde unutuldu. Oyunun devam oyununun oyunculara neler sunacağı şimdilik bilinmiyor olsa da oyunun 2022 yılı içerisinde yayınlanacağı biliniyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al