2 dk. Serkan KÖSE 11.05.2021

Twitch Kendi Rekorunu Geliştirdi

Popüler canlı yayın platformu olan Twitch kendi rekorunu geliştirdi. Twitch Nisan 2021 döneminde 2.1 milyar saat izlenme elde etti. 

Canlı yayın denilince akla gelen ilk platformlardan birisi olan Twitch özellikle pandemi döneminde daha fazla izleyicinin buluştuğu yerlerden birisi olmuştu. Twitch platformu son dönemde özellikle GTA Online ile büyümeye devam ediyor. 

Amazon’un sahibi olduğu Twitch yeniden kendi izleyici rekorunu geliştirdi. Nisan ayı verilerine göre Twitch platformu 2.1 milyardan fazla saat izlenme sayısına ulaştı. Verilere göre ayrıca Facebook Gaming, yıla başlarken kendi rekorunu kırdıktan sonra son üç ayda izlenen 360.000 milyon saat civarlarında gezmeye devam ediyor. 

Twitch platformu için bu izleyicilerin çoğu, tek başına izlenen 283 milyon saati kapsayan bir kategori olan Just Chatting’in sürekli olarak büyümesinden geldi. Yakınlaşan bir diğer tek kategori ise 2013 yılında çıkan ve sürekli olarak kitlesini genişletmeye devam eden Grand Theft Auto V oyunu ve GTA Online oyunu oldu. 

Sürekli olarak büyümeye devam eden rol yapma oyuncu tabanının arkasında GTA V, bir önceki aya göre yüzde 30 oranında bir artışla Nisan ayında izlenen 236 milyon saat ile tamamladı. Call of Duty : Warzone ve Dota 2 oyunları ise büyüme kaydeden diğer oyunlar olarak görülüyor. Fortnite, Apex Legends ve CS:GO oyunları ise izlenme sayıları anlamında gerileyen oyunlar oldu. 

Twitch Nisan 2021 verilerine göre bir kez daha xQc, Nisan ayında izlenen yaklaşık 30 milyon saatle Twitch’in tartışmasız kralı olmayı sürdürdü. Bu sayı, Ludwig, Gaules, summit1g, RanbooLive ve NICKMERCS dışındaki platformdaki diğer tüm yayıncıları ikiye katlıyor.

Twitch verilerine göre en fazla büyümeye gelince, juansguarnizo, büyüyen kitlesi ve GTA V rol yapma topluluğunun sürekli desteği sayesinde Nisan ayında en çok izlenen ilk 10 kanal arasında ilk kez sahneye çıktı. 

Twitch platformunda ayrıca bir diğer büyük büyüme alanı Nisan ayında ilk kez izlenen 10 milyon saati geride bırakan Spor kategorisi oldu. Twitch Spor Hızlandırıcı Programı ve yaklaşan Olimpiyat odaklı içeriklerle de büyümeye devam ediyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al