2 dk. Serkan KÖSE 04.05.2021

Fortnite’ın İki Yıllık Kazancı Tam 9.1 Milyar Dolar

Popüler battle royale türü oyunu olan Fortnite’ın iki yıllık kazancı belli oldu. İşte Fortnite’ın iki yıllık kazancı.

Epic Games’in popüler oyunlarından birisi olan Fortnite, battle royale türü oyunlar arasında bir hayli seviliyor. Özellikle son dönemlerde Epic Games Store üzerinden verdiği bedava oyunlar ve Apple ile arasında olan dava sebebiyle sürekli gündemde kalan Epic Games’in Fortnite oyunundan iki yılda ne kadar kazandığı ortaya çıktı.

Epic Games’in Apple ile arasında yaşanan Fortnite kavgası bilindiği üzere devam ediyor. Konunun başlangıcına gittiğimizde Fortnite oyununun yapımcısı olan Epic Games, Fortnite oyununun mağazasına alternatif bir mağaza eklenmişti. Bu alternatif mağazanın App Store kurallarına aykırı olduğunu belirten Apple Fortnite oyununu platformlarından kaldırmıştı. Taraflar bu konu hakkında dava açmışlardı ve bu davalar ile ilgili belgeler son zamanlarda internette çeşitli belgeler ortaya çıkıyor. Bu belgelerle birlikte Epic Games’in Fortnite oyunundan iki yılda ne kadar kazandığı belli oldu.

Ocak 2020 tarihli ortaya çıkan belgelere göre Epic Games Fortnite oyunundan 2018 ve 2019 yılında toplamda 9.1 milyar dolar elde etmiş durumda. Belgelere dayanarak net sayılar vermek gerekirse, Epic Games 2018 yılında 5.4 milyar dolar gelir elde ederken 2019 yılında 3.7 milyar dolar kazanmış. 2020 yılı verilerine dair herhangi bir veri olmamasına rağmen Epic Games’in Fortnite oyunundan elde ettiği gelirin düştüğü düşünülüyor.

2020 yılında piyasa doygunluğu nedeniyle 2.8 milyar dolara düşeceği iddia ediliyor. Epic Games’in Fortnite oyunu üzerinden elde ettiği gelirin düşüşünde elbette ki oyunun Apple ekosisteminden kaldırılmasının etkisi büyük. Son olarak resmi veriler olmasa da Fortnite’ın sadece iOS platformu üzerinden 1.2 milyar dolar kazandığı Sensor Tower verilerinde görülüyor. Fortnite oyununun şu anda 400 milyonunun üzerinde oyuncusu olduğu biliniyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al