1 dk. Serkan KÖSE 07.06.2021

Microsoft’un Yeni İşletim Sistemi Windows 11 İsmiyle Gelebilir

Yazılım devi Microsoft’un bir süredir yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı biliniyor. Gelen bilgilere göre yeni işletim sistemi Windows 10’un yerini alacak olan Windows 11 olacak.

Microsoft bilindiği üzere 24 Haziran’da yeni işletim sisteminin duyurusunu gerçekleştirecek. Sun Valley kod ismiyle geliştirilen yeni güncellemenin oldukça kapsamlı değişiklikler içermesi ve yeni nesil Windows işletim sistemi olacağı düşünülüyor.

Teknoloji sektörünün güvenilir kaynaklarından birisi olan Evan Blass’a göre Microsoft bu güncelleme ile birlikte işletim sisteminin numarasında değişiklik yapacak. Bu anlamda Sun Valley kod adıyla geliştirilen bu güncellemenin kullanıcılara Windows 11 olarak sunulması bekleniyor. Bu iddiaları güçlendiren farklı detaylar bulunuyor.

Yayımlanan Teaser’da Yer Alan “11” Detayı

Yazılım devi Microsoft’un yayımladığı teaser’da pencereden gelen ışık yerde “11” sayısına benzer bir gölge oluşuyor. Gözlerden kaçmayan bu detay Microsoft’un yeni sisteme dair vermiş olduğu bir ipucu olabilir. Kısa bir süre içerisinde tüm bu detayların kesinlik kazanması bekleniyor.

Microsoft yöneticilerinden olan Yusuf Mehdi konu ile ilgili Microsoft’un Windows 95 işletim sisteminden bu yana Windows ile ilgili hiç bu kadar heyecan duymadığını dile getirdi. Microsoft CEO’su olan Satya Nadella ise bu güncellemenin son on yılın en önemli Windows güncellemelerinden birisi olacağını dile getiriyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al