3 dk. Esporlab 12.11.2020

LoL (League of Legends)’de En Çok Karşılaşılan Sorunlar

LoL (League of Legends)’de en çok karşılaşılan sorunlar arasında birbirinden farklı türde unsurlar yer alıyor. Bu sorunların varlığı genel olarak oyun severlerin oyunu yeterince iyi bir performansla oynayabilmesini etkiliyor. Her yönüyle oldukça keyifli ve eğlenceli bir yapıda olan bu oyunu en rahat şekilde oynayabilmek için karşılaşılan sorunların uygun biçimde ortadan kaldırılması gerekiyor.

LoL (League of Legends)’de en çok karşılaşılan sorunlar arasında en önemlilerinden biri olarak beklenmedik bir şekilde ortaya çıkan ping artışları kendisini ön plana çıkarıyor. Bu önemli sorun bazı durumlarda oyunda birtakım aksamalara sebebiyet verebiliyor. Birçok oyun sever bu durumdan rahatsızlık duymakla birlikte oyun performansında bir düşüşle karşılaşıyor.

LoL (League of Legends)’de en çok karşılaşılan sorunlar arasında oyun içerisinde bulunan güçlendiricilerin orman rolünü üstlenmeyen bir oyuncu aracılığıyla ele geçirilmesi durumu da yer alıyor. Bu da oyun kalitesini düşüren etkenlerden biri oluyor. Bunun dışından birçok LOL oyuncusunun en çok karşılaştığı sorunlardan biri de sistem istemcisi hatasıdır. Bu önemli sorun doğrudan oyun kalitesini düşüren bir etkiye sahip olmaktadır.

Sistem İstemcisi Onarımı İşlemleri

LOL oyunun sorunsuz ve en iyi kaliteyle oynayabilmek için mutlaka karşılaşılan sistem istemcisi hatalarının etkin bir şekilde onarılması gerekiyor. Bunun gerçekleştirilmesi için ise birtakım işlemlerin yapılmasına ve bazı gereksinimlere ihtiyaç oluyor.

  • Bir kablolu internet bağlantısının olmasına ek olarak bilgisayarın yeniden başlatılması,
  • Başarılı şekilde onarım ve yama işlemi için 8 GB’lık bir alan,
  • Görev yöneticisi kısmında arka planda bir başka LOL etkinliği olmaması,
  • Fazla kullanıcısı olan bir bilgisayarda aynı sırada LOL çalıştırılmıyor olması,
  • Sabit disk düzgün çalışmaktaysa bellek tanımayı çalıştırıp RAM kontrolü yapılması,
  • İlgili işlemler neticesinde bilgisayar yeniden başlatılmalı ve sorunları denetle kısmı tıklanmalı,

Genel itibariyle LOL oyununda oyun severlerin sıklıkla karşılaştığı sistem istemcisi hatalarını bu işlemler yoluyla durumun gereksinimlerine uygun şekilde çözümlemek mümkün olmaktadır.

LoL (League of Legends)'de En Çok Karşılaşılan Sorunlar

LoL (League of Legends)’de En Çok Karşılaşılan Sorunlar

İstemcinin Kaybolması Hatası

LOL oyununda istemcinin aniden beklenmedik bir şekilde kaybolması hatasıyla da oyun severler sıkça karşılaşıyorlar. Genel olarak bu sorun oturum açtıktan hemen sonra ortaya çıkıyor. İstemci ve bilgisayar arasında bir irtibat eksikliği veya bazı doğrulama hatalarının bu soruna neden olduğu biliniyor. Yönetici olarak oyunu çalıştırmak veya yanlış saat ayarlarını düzeltmek bu durumu çözümlemeye yardımcı oluyor.

LOL Ping Sorunları

LOL oyununda ping sorunları da en önemli olanlar arasında yer almaktadır. Çünkü ping nedeniyle oyun bazen donabilmektedir. LAG yaşanması olarak ifade edilen bu sorun oyun oynanış kalitesini düşürmektedir. Ctrl + F tuşları ping düzeyini kontrol etmek için kullanılmaktadır. Genellikle kablosuz ağların neden olduğunu bu sorun için kablolu bir sisteme geçiş yapmak sorunun çözümlenmesine yardımcı olabilmektedir.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al