1 dk. Serkan KÖSE 22.07.2021

Steam Deck Karaborsa Mağduru Oldu

Valve’in kısa bir süre önce duyurusu yaptığı yeni oyun konsolu Steam Deck ne yazık ki yeni nesil konsollarla aynı kaderi paylaşıp karaborsa mağduru oldu. 

Valve geçtiğimiz günlerde yeni taşınabilir “oyun bilgisayarı” olan Steam Deck’i tanıtmış ve kısa bir süre önce de ön siparişe açmıştı. Steam Deck’in PlayStation 5 ve Xbox Series ile aynı kaderi paylaşmaması için Valve oyun konsolunu ön sipariş ile satın almak isteyenlerin Steam hesabının Haziran ayından önce açılma şartını getirmişti. Kısa bir süre içerisinde tükenen cihaz daha şimdiden karaborsa mağduru oldu. 

Steam Deck Fiyatları 1000 Doları Aştı

Valve’in 399, 529 ve 649 dolarlık üç farklı sürümü ile ön siparişe açtığı Steam Deck kısa sürede tükendi. Ön sipariş esnasında Steam platformu da çöktü ve kısa süre içerisinde sorun düzeldi. Yeni nesil oyun konsollarının başına gelen Steam Deck’in de başına geldi ve Steam Deck’i ön sipariş ile satın alan kullanıcılar cihazları için eBay ilanı açtı. Açılan ilanlarda Steam Deck’in fiyatının 1000 doların üstünde olduğu görülüyor. Bu fiyat bazı ilanlar için 2000 dolara ulaşmış durumda. 

İlanların sayısının artmasının ardından eBay durumu fark etti ve bir adım attı. Atılan adımla birlikte eBay, tüm ilanların “Ön Sipariş Politikasını” ihlal ettiği gerekçesiyle kaldırılacağını dile getirdi. Bilindiği üzere eBay’da ön siparişten alınan bir cihazın 30 gün içerisinde satın alan kişiye gönderilmesi gerekiyor ve Steam Deck için bu durum mümkün değil. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al