2 dk. Serkan KÖSE 16.07.2021

Valve’in Sahibine Göre Steam Deck’in Fiyatı Acı Verici

Bilindiği üzere Valve yeni oyun konsolu olan Steam Deck’i duyurmuştu. Valve’in başındaki isim olan ve oyunseverlerin de çok sevdiği Gabe Newell, Steam Deck’in fiyatı ile ilgili kendi fikirlerini açıkladı. 

Steam ile tanınan Valve bilindiği üzere taşınabilir oyun bilgisayarı olan Steam Deck’i duyurmuştu. Duyurunun ardından Valve’in başındaki isim olan Gave Newell IGN’in bir röportajına katıldı. Newell’ın Steam Deck’in fiyatıyla ilgili olan düşünceleri ile bir hayli ilgi çekiciydi. 

Steam Deck Fiyatı Acı Verici

Valve’in Steam Deck isimli taşınabilir oyun bilgisayarının üç farklı versiyonu bulunuyor ve bu versiyonlar 399 dolar, 529 dolar ve 649 dolar fiyat etiketleri ile kısa süre içerisinde satışa sunulacak. Bu sürümlerin arasındaki en büyük fark ise daha büyük ve daha hızlı depolama sunacak olmaları. Özellikle Steam Deck’in 399 dolarlık sürümü yurt dışında “şaşırtıcı derecede makul” bulundu. Bu durum elbette ki döviz kurunun yüksek olduğu Türkiye gibi ülkelerde geçerli değil. Bu nedenle konsolun ülkemizde en az 5000 TL gibi bir fiyat etiketi ile satışa sunulacağını söyleyebiliriz. 

IGN açıklamasında Newell, bu konsol ile öncekilerin en iyi performansı sergilemek olduğunu bu yüzden de fiyatın ikinci plana atıldığını ve bunun da acı verici olduğunu dile getirdi. Valve’in donanım direktörü olan Shreya Liu ise “Fiyatın çok önemli olduğunu biliyorduk, bu nedenle en baştan bu yana bunu göz önünde bulundurarak cihazımızı tasarladık ve başlangıçtan beri aklımızda olan fiyat noktasına ulaşmak için çok çalıştık.” dedi. 

Steam Deck’in Aralık 2021 döneminde raflardaki yerini alması bekleniyor olsa da konsolun ülkemize ne zaman geleceği belirsizliğini koruyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

“Valve’in Sahibine Göre Steam Deck’in Fiyatı Acı Verici” için bir yanıt

  1. Sinirli çocuk dedi ki:

    Acı verici ne alaka çocuğum?? Alternatifi 1000 dolardan satılıyor git ondan al sen..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al