5 dk. Serkan KÖSE 09.06.2022

Fortnite Sergi Alanı 2.0’ı Battle Royale’e Getiriyor

Geçtiğimiz hafta sonu yeni sezonunu getiren Fortnite, Sergi Alanı 2.0’ı Battle Royale ve Sıfır İnşa’ya getiriyor. Bir dönem haftalık olarak Battle Royale haritasında haftalık olarak güncellenen sergi alanı yeniden geri geliyor. İşte detaylar:

Eğik Evler yok edilmiş olabilir ancak Sergi Alanı 2.0 ile yeniden inşa edilebilir!

Herkesin en sevdiği alanda çıkması şansını yakalamak için kendi tasarımlarınızı gönderin. Seçilen içerik üreticilerinin tasarımları, topluluk tarafından oylanmak üzere oyun içinde bulunacaktır. En çok oyu alan içerik üreticilerinin eserleri Battle Royale ve Sıfır İnşa’da sergilenecek!

YENİ CİHAZ VE GALERİLER

Sergi Alanı 2.0’ı desteklemek amacıyla Kreatif deneyiminizi daha da iyileştirmek için birkaç çeşit galeri ve Bölüm Aşaması Cihazı‘nı oyuna getiriyoruz. Bölüm Aşaması Cihazı bir bölge olarak adaya yerleştirilebilir ve nesne ve yapı gibi şeyler bu bölge içerisine yerleştirilerek yeni bir bölüm aşaması olarak kaydedilebilir. Bu, içerik üreticilerinin tasarımlarını kolayca kopyalayıp yapıştırmalarına yardımcı olur.

İnşaatlarınızı tasarlamanıza yardımcı olmak adına 17 adet yepyeni nesne, zemin, merdiven ve duvar galerisi ekledik. Yapacağınız gönderide yalnızca galeri sekmesindeki Sergi Alanı 2.0 filtre seçeneğindeki öğeleri kullanabileceğinizi unutmayın.

FORTNİTE BATTLE ROYALE VE SIFIR İNŞA’YA NASIL BİR BİNA YAKIŞIR?

Yapınızı oluştururken Seviye Tasarım ekibimizin şu tüyolarını göz önünde bulundurun:

GELİŞMİŞ HAREKET İMKÂNLARI

Kayma, tırmanma ve depar atarak zıplama hareketlerinden faydalanın. Yarı açık bir garaj kapısı, tavandaki bir delik ya da birbirine yakın iki çatı gibi özellikle bu yetenekler üzerine odaklanan senaryolar oluşturun.

İNŞA

İnşa yeteneğinin yapınla nasıl etkileşime girebileceğini ve nasıl değerli bir yetenek haline gelebileceğini düşünün. Üst kata akıllıca konan bir rampayla çıkılabilir mi? Rakiplerin geçmesini engellemek için duvar konulacak bir yer var mı? Tepede savunma için kapatılabilecek bir açıklık var mı?

AKIŞ

Nesnelerinizi, oyuncular ortalıkta gezerken çarpmaması için oyun akışını bozmayacak şekilde kenarlara yerleştirin. Harika bir oyun alanı için oyuncular çok rahat bir şekilde hareket edebilmeli ve çevredeki nesneler tarafından engellenmemelidir.

Çıkmaz koridorlardan mümkün olduğunca kaçının. Oyuncular sürekli ilerleyebilmeli. Tabii ganimet için özellikle durmayacaklarsa.

HİKÂYE

Her alan bir hikâye anlatmalı. Örneğin “Burada rekabetçi bir sosisli sandviç hayranı yaşıyor”, “restoran çalışanları ara sokakta mavi gazoz molasına çıkıyor”, hatta “dağınık bir yatak odası” gibi basit hikâyeler de olur. Diğer oyuncuların aşina olabileceği ve gerçek hayattan benzerlikler çıkarabileceği alanlar yapmaya çalışın.

YOĞUNLUK 

Alanınızın hikâyesini inşa ederken mümkün olduğu kadar az nesne kullanmaya çalışın. Düşük yoğunluk, yüksek akış getirir. Oyun daha iyi çalışır ve rakip oyuncuların daha net görülmesine yardımcı olur.

SAVAŞ YÖNÜ

Yapınızı inşa ederken odalarda ve katlarda çıkabilecek savaşların ne yönlerde gerçekleşebileceğini akılda bulundurun. Bir alana girerken oyuncuların muhtemel tehditlerin ne yönden gelebileceğini anında anlayabilmeleri gerekir. Aynısı başkalarının girebileceği diğer girişler için de geçerli.

ZEMİN KAT

Zemin kat, oyuncuların binaya girip çıktığı ana ve ilk bölümdür. Bu katın oyucuların sığınabileceği, iyileşebileceği ve ganimet toplayabileceği bir yer olması gerekir.

GÖRÜŞ ALANI

Birbirine rakip oyuncular yapının içinde birbiriyle karşılaşacak. Pencere sayısını az tutarak içerideki oyuncuların dış tehditlere karşı korunmasını sağlayın.

GEZİNTİ

Oyuncu bir odaya girdiğinde içeride nereye gidebileceğini anında anlamalıdır. Oyuncular; merdivenlerle yukarı veya aşağı inebileceğini, kapılarla keşfedecek yerler olduğunu, koridorlarla gidilecek yönü anlarlar. Çok fazla seçenek sunarak oyunculara fazla yük bindirmeyin.

Daha fazla rehberlik mi lazım? Tasarım ve oyuncu deneyimi için en iyi uygulamalar hakkında buradan daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

BAŞVURU KRİTERLERİ

  • Her içerik üreticisi yalnızca bir harita gönderebilir
    • Birden fazla harita gönderirseniz tüm gönderileriniz reddedilir.
  • Haritalar orijinal olmalıdır
    • Gerçek hayattan referanslar ya da başka harici ilham kaynakları kullanırsanız lütfen bunları kaydedin ve başvurunuzu yaparken Epic ile paylaşın.
  • Aşağıdaki şablonlardan birini kullanmak mecburidir:
    • Sergi Alanı 2.0 Apartman Dairesi Şablonu
    • Sergi Alanı 2.0 Restoran Şablonu
    • Sergi Alanı 2.0 Dükkân Şablonu
  • Yapıyı doğru şablon üzerinde tasarlamalısınız.
    • Apartman yapıları Apartman Dairesi Şablonu’nda tasarlanmalıdır
    • Restoranlar, Restoran Şablonu’nda tasarlanmalıdır
    • Dükkânlar, Dükkân Şablonu’nda tasarlanmalıdır
  • Yalnızca Sergi Alanı 2.0 filtresindeki galerilerden öğeler kullanabilirsiniz.
    • Belirli binalar için Sergi Alanı 2.0 filtresinden hangi galerileri kullanacağınızla ilgili bir kısıtlama yok. Bu filtredeki herhangi bir öğeyi istediğiniz yapı türünde kullanabilirsiniz.
  • İstediğiniz şablonu yükledikten sonra hiçbir ayarı özelleştirmeyin.
    • Ayarları değiştirirseniz yapınız otomatik olarak diskalifiye edilir.
  • Tüm şablonlar için varsayılan yükseklik 5 olarak ayarlanmıştır.
    • Maksimum yükseklikte inşa etmek zorunda değilsiniz ancak yükseklik, 5 değerini geçmemelidir.
  • Cihazların genişliği ve derinliği her bölge/konum için önceden ayarlanmıştır.
    • Cihaz bölgesinin boyutunda değişiklik yapmayın.
  • Gönderiler tamamen yeni bir çalışma olmalıdır
    • Öne çıkaracağımız tüm haritaları çağrı süresi aralığında oluşturulmuş yeni çalışmalardan seçiyoruz.
  • Gönderinizle birlikte yapınızın sabit bir görselini göndermeniz gerekir.
  • Adanızı gönderdikten sonra değişiklik kabul edilmez
    • Eserinizi göndermeden önce tamamlandığından emin olun çünkü sonradan değişiklik yapmak mümkün değil.

ÖNE ÇIKARILACAK SERGİ ALANI ESERLERİ NASIL SEÇİLECEK?

Fortnite Battle Royale ve Sıfır İnşa seviye tasarımcıları, gönderileri sırayla inceleyecek ve tek ve mutlak takdir yetkileriyle (Örneğin seviye tasarımcıları, bu etkinlikte gönderilen hiçbir içeriği seçmeme hakkını saklı tutar.) seçimlerini yapacak. Seviye Tasarımcıları, 20 günlük bir oylamada oyun içinde topluluğun beğenisine sunulmak üzere her bir yapı türü için (Restoran, Apartman, Dükkân) en fazla üç gönderiye kadar seçim yapabilir. Her yapı türünün aşağıdaki gibi ayrı oylama zamanı olacak:

  • Restoran: 21 Temmuz TSİ 15.00 – 27 Temmuz TSİ 23.00
  • Apartman: 27 Temmuz TSİ 23.00 – 3 Ağustos TSİ 07.00
  • Dükkân: 3 Ağustos TSİ 07.00 – 9 Ağustos TSİ 15.00

Oylama oyun içinde gerçekleşecek ve oylama sonuçlandığında Sergi Alanı 2.0 için öne çıkarılacak eserler duyurulacak.

NASIL MI KATILACAKSINIZ?

Sergi Alanı 2.0 başvurusuFortnite Keşfet Gönderim Formu‘nda açılır menüden “Sergi Alanı 2.0” seçeneğini kullanarak 16 Haziran 2022 TSİ 06.59’a kadar gönderin.

Gönderilen tüm içerikler orijinal olmalıdır ve Fortnite Kreatif öne çıkan içerikler kurallarına uygun olmalıdır.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al