1 dk. Serkan KÖSE 26.09.2021

Apple Fortnite Yasağını Sürdürecek

Apple ile Epic Games arasında olan dava geçtiğimiz fünlerde sonuçlanmış olsa da olay hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Karar sonrasında Apple’ın Fortnite’ı geri döndürüp döndürmeyeceği merak edilirken, Apple tarafından yeni bir hamle geldi. 

Apple ve Epic Games arasında devam eden dava Fortnite nedeniyle açılmıştı. Bu dava geçtiğimiz haftalarda sonuçlandırılmış olsa da yeni bir gelişme yaşandı. 

Apple Fortnite’ı Kara Listeye Aldı

Davanın karara bağlanmasının ardından Epic Games, Fortnite’ın App Store’a geri dönmesini istediğini belirtmişti. Mahkeme ise Apple’a Fortnite’ın App Store’a geri dönmesi gerektiği konusunda bir baskı yapmamış ve insiyatifi Apple’a bırakmıştı. Karar açıklanmadan önce Apple Fortnite’a geri dönmesi için bir açık kapı bırakmış olsa da durumlar değişti. 

Epic Games CEO’su Tim Sweeney tarafından yapılan açıklamaya göre Apple, Fortnite oyunun kara listeye aldı. Kara listeye alınma prosedürü sonrasında bahsi geçen uygulamanın devam eden davası tamamen sonuçlanana kadar uygulama App Store’a geri dönemiyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre ise davanın tamamen sonuçlanması tam 5 yıl sürebilir. Epic Games CEO’su ise bu duruma bir hayli tepkili olsa da Epic ile Apple arasında daha çok gelişmenin yaşanacağı aşikar. 

Apple ile olan davasında istediği sonucu elde edemeyen Epic Games’in bir başka davası da Google ile devam ediyor. 

Google İle Dava Devam Ediyor

Apple’ın hamlesinin bir benzerini uygulayan Google ile Epic arasındaki davanın da kızışacağı düşünülüyor. 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al