2 dk. Esporlab 12.01.2020

Clash of Clans’ın 2019 Geliri Dudak Uçuklattı!

Clash of Clans’ın 2019 geliri dudak uçuklattı diyebiliriz. Mobil strateji oyunları arasında lider olan Clash of Clans, liderliğini kazandığı para ile süsledi. Yıllardır aktif olan oyun, ilk çıktığı yıllarda milyar dolar gelir elde ederken son yıllara doğru gelirler düştü. Clash of Clans, geçen yıla göre neredeyse 200 milyon dolar gelir artışı elde etti.

Supercell’in en büyük mobil uygulama şirketlerinden biri haline gelmesi, Clash of Clans gibi oyunlar sayesinde oldu. Bildiğiniz üzere Supercell, birçok mobil oyunun geliştiricisi ve üreticisi. 2012 yılından bu yana hizmet veren şirket, bu alandaki açığı çok iyi değerlendirdi ve karşılığını aldı. Buradan mobil uygulamaların ne kadar çok para kazandırdığını görebilirsiniz.

Clash of Clans Ne Kadar Kazanıyor ?

Clash of Clans 2019 yılında tam tamına 722 milyon dolar gelir elde etti. Gelir, 2018 yılında 572 milyon dolar ve 2017 yılında 757 milyon dolar şeklindeydi. Öncesinde yer alan 2014, 2015 ve 2016 yılında 5 milyar dolar gelir elde eden Supercell, sürekli olarak oyunu geliştirdi. Son yıllarda gelir olarak düşüşe geçilmişti ama yapılan bir hamle ile gelir arttı. Altın Bilet’in 5 dolar karşılığında oyuna eklenmesiyle gelir artmaya başladı, bu durum Supercell’in çok hoşuna gitti ve  Supercell, daha çok oyun için eşya pazarlamayı düşünmeye başladı.

clash-of-clans

clash-of-clans

Bahsedilen ‘Altın Bilet’, oyuna Nisan ayında eklendi ve sadece Nisan ayında bu satışlardan 66.6 milyon dolar gelir elde edildi. Bu da oyun içi satın alımların gelir üzerinde ne kadar etkili olduğunu gösterdi. Yurtdışında ‘Gold Pass’olarak geçen bu bilet, ülkemizde Altın Bilet olarak geçiyor ve fiyatı ortalama 35 TL. Dolar kurunun olumsuz etkilediği alanlardan biri de burası diyebiliriz.

Yazımızda yer alan veriler, Sensor Tower tarafından paylaşıldı. Analizlerine göre ortalama bir gelir sunan Sensor Tower, Clash of Clans’ın gelirini daha çok arttıracağını belirtiyor. Sensor Tower’a katılıp katılmadığınızı yorum kısmında belirtebilirsiniz. Bizler de ‘Altın Bilet’ satışının gelirde etkisi olduğunu düşünüyoruz. Güncel oyun haberleri için bizi takip etmeyi unutmayın, iyi oyunlar!

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al