3 dk. Esporlab 21.03.2020

Doom Eternal Cracklendi, Yayıncı Firmadan Büyük Hata

Yakın zamanda yayınlanmış olan Doom Eternal, oyun yayıncısı Bethesda yapmış olduğu büyük bir hatadan dolayı doom eternal cracklendi ve oyun korsanlarının hedefi oldu. Reddit’te bir kişi Doom Eternali yükledikten sonra dosyaları karıştırırken oyunun DRM dosyasını keşfetti ve oyunu cracklemiş oldu.

Yayıncı firma Bethesda Doom Eternal’in korsan indirmelerden korumak için oyunun dosyaları içerisine Denuvo DRM dosyasını dahil etti. Ancak yayıncı firman Bethesda, öyle bir hata yaptı ki oyunun cracklenmesine neden oldu. Oyunun sürümünü yayınladıklarında, DRM-free.exe adlı dosyayı oyunun yayınlandığı sürüm ile beraber oyunun klasöründe unutarak yayınladı. Reddit’te ki bir kişi, oyunun dosyalarını kurcalarken bu dosyayı fark ederek Reddit’te ciddi ciddi Doom Eternal’i crackledim diye başlık açtı ve herkesle paylaştı.

Doom Eternal nasıl cracklendi?

Reddit’te yer alan kullanıcının yapmış olduğu açıklamaya göre oyunun dosyalarını açınca 69 MB olan denuvo DOOMEternalx64vk.exe dosyasının olduğunu göreceksiniz. Bu dosya ile birlikte aynı zamanda, ..\Doom Eternal\original klasöründe 67MB boyutunda aynı dosyayı göreceksiniz. Görmüş olduğunuz .exe dosyasını oyunun ana klasörüne kopyalayın ve ardından denuvo.exe‘in üzerine yazın diye açıklama yapan BarryGettman reddit’te bunu anlattı. Yayıncı firmanın yapmış olduğu bu büyük hata yüzünden doom eternal craklendi ve bu yöntemi Reddit’te paylaştıktan sonra diğer kullanıcılar ise bunun çalıştığını ve oyunun cracklendiğini doğruladı.

Şuan da Resetera adlı web sitesinde ufak bir boyuta sahip olan ve çalışan bir exe dosyasının görüntüsü yer alıyor. Yapmış olduğu büyük hatayı fark eden ve hemen ardından güncelleme yapan Bethasda sanıyoruz ki çok geç kaldı. Yapılan güncellemelerden sonra DRM-free.exe dosyası klasörden kaldırılmış olsada, bu dosyanın korsanların eline düştüğü gerçeğini göz ardı edemez. Korsanlar tarafından ele geçirilen bu dosya oldukça savunmasız, ve oyunu satın alan kullanıcılar korsanların eline düşen dosya yüzünden oyunun güncellemeler ile yavaşlatılacağı endişesini yaşıyorlar.

Yayıncı firma Bethesda’nın bu yapmış olduğu ilk hata değil, hatırlarsanız yayınlandığında büyük etki yaratan ve daha sonradan korsanların eline düşen Rage 2‘de DRM-free.exe ile beraber klasörde yayınlanmıştı. Unutulan bu hayati önem taşıyan DRM-free.exe dosyasının bilgisayar ve oyun korsanlarıyla dalga geçmek amacıyla yayınlandığı düşünülmüştü. Oysaki durum böyle değildi, Rage 2’den sonra Doom Eternal de yayıncı firmanın hatası yüzünden korsanların eline düşmüş oldu.

Bu arada bilmeyenler için Doom Eternal oyunun nasıl olduğunu merak ediyorsanız aşağıya hem oyunun videosunu hemde doom eternal sistem gereksinimleri hakkında bilgi verelim.

Doom Eternal Sistem Gereksinimleri:

Doom Eternal Minimum sistem gereksinimleri:

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 7 / 64-Bit Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i5 @ 3.3 GHz or better, or AMD Ryzen 3 @ 3.1 GHz or better
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050Ti (4GB), GTX 1060 (3GB), GTX 1650 (4GB) or AMD Radeon R9 280(3GB), AMD Radeon R9 290 (4GB), RX 470 (4GB)
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: ( 1080p / 60 FPS / Low Quality Settings )

Doom Eternal Önerilen sistem gereksinimleri:

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: 64-bit Windows 10
  • İşlemci: Intel Core i7-6700K or better, or AMD Ryzen 7 1800X or better
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 (6GB), NVIDIA GeForce 970 (4GB), AMD RX 480 (8GB)
  • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
  • Depolama: 50 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: ( 1080p / 60 FPS / High Quality Settings ) – *On NVIDIA GTX 970 cards Texture Quality should be set to Medium
Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al