1 dk. Serkan KÖSE 26.06.2021

EA’dan Mobil Oyun Pazarı İçin Önemli Satın Alım

Dünyanın en büyük oyun stüdyolarından birisi olan Electronic Arts ya da daha çok bilinen adıyla EA mobil oyun pazarı için önemli bir satın alım gerçekleştirdi.

Electronic Arts tarafından yapılan açıklamaya göre 1.4 milyar dolara Golf Clash oyunu ile tanınan Playdemic’in satın alındı. Electronic Arts günümüzde her ne kadar spor içerikli oyunları ile adından söz ettiriyor olsa da Playdemic’in deneyimlerini gelecekteki yeni mobil oyunlarına da aktarmayı planladığı ve Golf Clash oyunundaki mekaniklerin de diğer oyunlarında kullanılması bekleniyor.

Electronic Arts’ın Playdemic’i satın almasının en büyük nedenlerinden birisinin Gold Clash oyunu olduğu düşünülüyor. Google Play Store’da 10 milyonun üzerinde indirme sayısına sahip olan oyun çok fazla kullanıcının dikkatini çekmeyi başardı. EA Playdemic’i bünyesine katarak yarım milyar oyuncudan oluşan ağı için yeni mobil deneyimler sunmayı amaçlıyor.

Akıllı telefonların artık vazgeçilmezimiz olduğu günümüzde mobil oyun sektörü de son yıllarda büyük bir sıçrayış yaşamıştı. EA’nın bu alanda rakibi olarak gördüğü Activision 2015 yılında Candy  Crush’ın yapımcısı olan King’i 5 milyar dolara sayın almıştı. EA’da bu satın alımla pazardaki yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.

EA Satın Alımlara Devam Ediyor

Kısa bir süre önce yarış oyunları ile adından söz ettiren Codemasters’ı 1.2 milyar dolara satın alan EA, şubat ayında ise mobil geliştirici olan Glu’yu 2.1 milyar dolara satın almıştı. EAA Playdemic’ten önce de Baseball oyunları ile adından söz ettiren Metalhead Software’i satın almıştı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al