2 dk. Esporlab 05.11.2019

En Çok Satan Oyunu Super Smash Bros Ultimate

Nintendo Switch Oyunu Satış Rekoru Kırdı

Switch platformunun en çok tercih edilen oyunu Super Smash Bros Ultimate, Street Fighter 2 dövüş oyununu geride bırakarak zamanın en çok satan oyunu olarak tarihe geçti. Aynı zamanda Nintendo‘nun en çok ve en hızlı satış rekorunu kıran oyunu Super Smash Bros Ultimate olduğununda altını çizelim .

Nintendo Switch platformunun en çok tercih edilen oyunu (SSBU), platformda en çok satış sağlayan popüler oyun olarak imzasını atmış bulunuyor. Dövüş oyunları kategorisinde 1991 yılında çıkan Street Fighter oyunu 7 farklı sürümü ile 15.5 milyon satış rekoru ile geçmişin en çok satan dövüş oyunu olarak biliniyordu, Super Smash Bros, Ultimate ise rekor kırarak en çok satan oyun ünvanını kazanmış durumda.

Dövüş Oyunları Kategorisinde Lider Kim?

Super Smash Ultimate ise, 7 Aralık 2018 yılında yayınlandı ve yayınlandığı tarihten itibaren 3 hafta gibi kısa bir sürede 12.1 milyon satış sağlayarak Nintendo’nun en hızlı satışı sağlanan oyunu oldu.

Popüler dövüş oyunu kategorisin de yer alan Super Smash, Nintento şirketinin açıklamış olduğu mali raporlara dayanarak 30 Eylül tarihine kadar toplamda 15.71 milyon satış gerçekleştirerek Street Fighter II dövüş oyununu çok kısa bir sürede geçmiş bulunuyor.

Super Smash Bros Ultimate En Çok Satan Oyun Oldu

Nintendo Switch’in oyunları arasında satış rekoru şuan için Mario Kart 8 Deluxe’nin 19 milyon satış rekoru ile elinde bulunuyor, Super Smash Bros Ultimate ise 15.5 milyon satış rekoru ile ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada ise The Legend of Zelda: Breath of the Wild 14.5 milyon satış rekoru ile sıralamada yer alıyor.

Nintendo Switch’in En Çok Satan Oyunu Hangisi?

İddialı bir çıkış sergileyen, Super Smash Bros. Ultimate ise henüz Mario Kart 8 Deluxe’nin elini bükebilmiş değil.

Nintendonun dövüş oyunu serisi oyunu tüm satışların artmasında büyük rol oynuyor, Super Smash Bros oyununun serisi 20 yıl içerisinde toplam 53.5 milyon satış sağlayarak sağlam bir konuma ulaştı.

Rakiplerinin oyunları olan Street Fighter, Mortal Kombat, Tekken ve Dragon Ball gibi oyunların toplam satış hacimleri 45 milyon bazında.

Street Fighter vs Super Smash Bros Ultimate

Dövüş oyunları serisinde çok büyük yeniliklere ev sahipliği yapıyor farklı modlar ile tek oyunculu ve çok oyunculu özellikleri ile kullanıcılara farklı bir oyun deneyimi sunuyor.

Zirveye tırmanan Super Smash Bros Ultimate, Nintendo’nun önünü açmışa benziyor, Overwatch yöneticisi, Jeff Kaplan, Tracer’in dövüş oyununda yer alabilmesi için, yüksek bir teklif sunduğu biliniyor.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al