2 dk. Serkan KÖSE 08.04.2021

Hideo Kojima Xbox’a Özel Oyun Yapabilir

Daha önce PlayStation’a özel oyun yapan Hideo Kojima Xbox’a özel oyun yapabilir. Peki bu oyun fikri nasıl ortaya çıktı?

Bilindiği üzere kısa bir süre önce PlayStation 5 oyun konsolu için özel Abandoned isimli bir oyun tanıtıldı ancak bu oyunun tanıtılmasıyla birlikte bazı komplo teorileri de gün yüzüne çıkmış oldu.

Ortaya çıkan teorilere göre bu oyun Kojima’nın yeni oyunu ancak Kojima’nın aynı Metal Gear Solid V oyununda yaptığı gibi oyunu bir başka stüdyosu tarafından yapılıyor olarak gösteriliyor. Bilindiği üzere Metal Gear Solid oyunu da aslında Kojima’nın bir oyunuydu ancak başlangıçta başka bir isimle oyunu Moby Dick Studios geliştiriyor olarak gösterilmişti. Bu durumun aynısının Abandoned oyunu için de yapıldığı söyleniyor.

hideo-kojima-xboxa-ozel-oyun-yapabilir

Söylentilerin merkezinde ise Abandoned isimli oyunun geliştirici ekibi olarak görülen Blue Box Game Studios’a dair herhangi bir bilgi olmaması ve şirketin oyun yönetmeni olan Hasan Kahraman’ın internet üzerinde bir hesabının olmaması. Oyun dünyasının tanınan isimlerinden olan Jeff Grubb ise bu iddiaları yalanladı.

Hideo Kojima Xbox’a Özel Oyunu Üzerinde Mi Çalışıyor?

Yalanlamanın ardından Kojima’nın şu sıralar başka bir işle meşgul olduğu söylendi. İddialara göre Hideo Kojima, şu anda yeni oyunu için Xbox ile birlikte görüşüyor ve anlaşmaya oldukça yakın. Xbox’ın başında isim olan Phil Spencer’ın katıldığı bir canlı yayın esnasında arkasında bulunan kütüphanede Kojima Productions’a ait bir figürün bulunması bu isimlerin görüşme halinde olduğu anlamına geliyor olabilir.

Kojima Productions’ın şu sıralar bir oyun üzerinde çalıştığı ve oyunun çok yakın bir zamanda duyurulacağı biliniyor. Yakında yapılacak olan bu duyuru ile birlikte ortaya atılan bu iddiaların cevaplandırılacağı düşünülüyor.

 

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al