5 dk. Esporlab 11.05.2020

LoL FPS Artırma Nasıl Yapılır? Önerilen 4 Adım

LoL FPS Artırma Nasıl Yapılır? bilindiği gibi son derece popüler olarak ülkemizde oynanan League of Legends’te başarılı olabilmek için FPS değerleri’de kritik öneme sahip. Bu yüzden başarılı olabilmeniz adına sizler için, lol fps artırma yöntemleri hakkında içerik oluşturarak bir nebze destek sağlamak istedik.

Özellikle rekabetçi türevi oyunlarda akıcı bir şekil de oynamak, yapmış olduğunuz maçın sonucunu önemli bir şekil de etkiliyor. Maç esnasında kasma ve donma problemlerinizin ana sebebi FPS düşüklüğüdür bu yüzden FPS değerlerinizin yüksek olması oldukça önemli. Özellikle oynadığınız oyun League of Legends gibi rekabetin oldukça üst düzeyde olduğu bir oyun ise FPS değerlerinizin mutlaka yüksek değerlere sahip olması gerekiyor.

Sizlerde League of Legends kasma sorunu yaşıyorsanız, hazırlamış olduğumuz bu içerik sayesinde LoL FPS artırma teknikleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Oyunu oynarken kasma ve donma problemleri ile karşı karşıya kalan oyuncular için lol fps artırma rehberi konumuz tam olarak size göre. Burada sizlere vermiş olduğumuz önerileri takip ederek oyun içi performansınızı yüzde 80 oranında yükseltme şansına sahip olacaksınız.

[affiliate_news id=”2586″]

LoL FPS Artırma Nasıl Yapılır:

  • Oyunda ki ayarları düzenleyeceğiz.
  • Ekran Kartı sürücülerimizi güncelleyeceğiz.
  • Oyun dışında yapılacak değişiklikler.
  • Donanım yükseltmesi yapın.

Oyunda ki ayarları düzenleyeceğiz:

Oyun içi ayarlarınızı gözden geçirerek ve yeniden yapılandırarak FPS değerlerinizi yükseltebilirsiniz. Yapacağınız ayarlar ile sorunsuz bir şekil de lol fps sabitleme hakkında bilgi almış olacaksınız, FPS değerlerinizi yükseltmek için tüm ayarları minimuma getirdiniz. Belki gözden kaçırdığınız bir şeyler olabilir, bazı durumlarda bilmeniz gerekiyor ki yapmış olduğunuz yanlış ayarlar nedeniyle’de FPS ayarlarınız düşebiliyor.

Gerekli tüm ayarları yaptığınız halde istediğiniz FPS değerlerini alamıyorsanız yapmanız gereken video sekmesinde bulunan ayarları biraz daha düşürün. Oyunda aşırı kasma sorunları yaşıyorsanız ve bir türlü istediğiniz oyun performansını alamıyorsanız tüm ayarları en düşük seviyede seçmeniz gerektiğini unutmayın.

Bu arada hatırlatmakta fayda görüyorum ayarları en düşük sekilde ayarladıktan sonra V-Sync (Dikey Senkronizasyon) ve Anti Aliasing (Kenar Yumuşatma) seçeneklerinin kapalı olduğundan emin olun. Tüm ayarları yaptınız ve hala oyundan performans alamıyorsanız, ekran çözünürlük ayarlarınızı da gözden geçirmeniz gerekebilir. Oyunu kesinlikle pencere modunda oynamayın, performans sorunları yaşamak istemiyorsanız tam ekran modunda oynayın.

Ekran Kartı sürücülerimizi güncelleyeceğiz:

Şunu aklınızdan çıkartmayın ki, FPS değerlerinin her zaman yüksek olmasını istiyorsanız, ekran kartı sürücünüzün her zaman güncel olduğundan emin olun. Ekran kartı sürücülerinizin güncel olması, FPS değerlerinizin yükselmesin de büyük önem taşıyor. Çünkü yazılım güncellemeleri ile gelen optimizasyonlar oyun içerisinde ki FPS değerlerinizi iyileştiriyor. İyi bir kullanıcı ve oyun deneyimi yaşamak istiyorsanız, dikkat etmeniz kritik önem taşıyan ekran kartı güncellemelerini takip etmenizdir.

Ekran kartı sürücümü nasıl öğrenirim? ilk olarak bunu yapmanın çok basit bir yolunu sizlerle paylaşalım. Windows + R tuşuna bastığınız zaman karşınıza gelecek olan kutu paneline dxdiag yazarak onaylayın. Üst kısımda yer alan ekran sekmesini göreceksiniz, oraya erişim sağlayarak ekran kartınızın marka ve modelini kolayca öğrenebilirsiniz.

Ekran kartımızın markasını ve modelini öğrendik sıra sürücüleri bulmaya geldi. Ekran kartı sürücülerini temin edip güncellemeleri yapmak için, herhangi bir arama motoruna öğrenmiş olduğumuz ekran kartı ve modelini yazarak arama yapalım. Arama yaptığınız zaman ekran kartınızın resmi üreticisinin sitesi ile karşılaşacaksınız, burada ekran kartınızın modelini bularak sürücünün güncel yazılımını indireceksiniz. Ekran kartı sürücülerinizin güncelleme işlemi bittiyse, bir diğer adıma geçebiliriz.

Oyun dışında yapılacak değişiklikler:

Windows ayarlarını düzenleyerek lol fps artırma nasıl yapılır bunu hemen yukarıda bulunan görüntüden inceleyebilirsiniz. Yukarıda ki tüm işlemleri yaptım ve hala performans sorunu yaşıyorum, donmalar ve kasmalar devam ediyor diyorsan bir de bunu dene. Yapman gereken şey oldukça basit, ilk olarak CTRL + ALT + DEL tuş kombinasyonu ile Görev Yöneticisini açıyoruz. Görev yöneticisini açtıktan hemen sonra ayrıntılar sekmesine geliyor ve oradan League of Legends’i buluyoruz. Sağ tıkladığımız da karşımıza çıkan seçeneklerden öncelik ayarla kısmına geliyoruz ve Gerçek Zamanlı seçeneğini işaretleyerek kaydediyoruz.

Burada yapmış olduğumuz işlemin anlamı ise şu, Bilgisayarımızın işlemcisinin gücünü League of Legends oynarken, işlemci yoğunluğunu daha fazla olarak League of Legends’e vermesini belirtiyoruz. Bu sayede FPS artışı sağlayarak, oyun deneyiminizi yükseltebileceğiniz anlamına geliyor.

Bonus: League of Legends’in kurulu olduğu klasöre gidin ve orada bulunan Config dosyasını açın. Göz attığınız zaman karşınıza çıkacak bazı ayarlar var bu ayarlar; EnableGrassSwaying, Inking ve PerPixelPointLighting şeklinde komutlardır. Bu üç komutun değerini 0 olarak düzenleyip kaydedin. Performans ve FPS değerlerinizin gözle görülür bir şekil de arttığını hissedeceksiniz.

Donanım yükseltmesi yapın:

Yukarıda bahsettiğimiz tüm işlemleri gerçekleştirmene rağmen herhangi bir değişiklik olmuyorsa, üzgünüz ki donanımlarınızı değiştirmenin vakti gelmiş demektir. Yükseltme yapmanız gereken donanımlarınız iyi bir ekran kartı ve yarı yolda bırakmayacak bir işlemci olması gerektiğidir. Yeni işlemci ve ekran kartı alırken çok uçuk fiyatlara kaçmanızın hiç anlamı yok, sonuçta League of Legends oynayacaksınız bu yüzden öncelikli olarak buna odaklanmalıyız.

Yüksek FPS almak ve oyun performansını artırmak için ekran kartımızı ve işlemcimizi değiştirmemiz gerekiyor. Fiyat konusunda ise 500 ile 750 TL arasında alacağınız parçalar, oyunu rahatlıkla oynamanıza ve performans kaybına uğramamanız için yeterli seviyede. Tüm işlemleri gerçekleştiriniz sonuç alamadıysanız yapacağımız son şey LoL FPS artırma için donanımlarımızı yenilemek olacaktır.

Konu hakkında fikirlerinizi, yorum bölümünden yazarak lol fps sorunu yaşayan kişilere yardımcı olabilirsiniz. Bu sayede bizlerinde eksik kaldığı yerler varsa, sizler sayesinde bilgi sahibi olmuş oluruz. Merak ettiğiniz harici donanımlar hakkın da bilgiler almak isterseniz, dilerseniz donanım haberleri kategorimize de göz atabilirsiniz. Herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al