2 dk. Esporlab 28.01.2020

Ninja Mixer’a Ne Kadara Transfer Oldu ?

Geçtiğimiz aylarda dünyaca ünlü yayıncı Ninja, Mixer canlı yayın platformuna transfer olmuştu. Bu haber, uzun süre konuşuldu ve Ninja’nın neden böyle bir karar aldığı öğrenilemedi. Ninja ile çalışan bir reklam ajansı, görüşmelerin beraber yapıldığını ve Ninja’nın para sebebiyle platform değiştirdiğini açıkladı. Durum böyle olunca Ninja Mixer’a ne kadara transfer oldu sorusu sorulmaya başlandı.

Özellikle son birkaç yıl içerisinde birçok platform ortaya çıktı ve çeşitli hamleler ile kendi şirketlerini ön plana çıkarmaya çalıştı. Canlı yayın platformları arasında lider olan Twitch, halen liderliğini sürdürüyor diyebiliriz. Fakat sürekli olarak yapılan anlaşmalar, hem oyuncuların hem de e-spor takımlarının Twitch’den çekilmesini sağlıyor. Bu duruma karşı halen önlem almayan Twitch, ilerleyen zamanlarda ne yapacak merak ediliyor.

Daha yeni Türkiye pazarına gireceğini açıklayan Nimo TV, Twitch’in yeni rakibi oldu. Birçok oyuncu ve takım ile anlaşma yapan Nimo TV, yakın zamanda bu takım ve oyuncuların kendi platformunda yayın yapacağını açıkladı. Bu şekilde ziyaretçi ve para kaybı yaşayan Twitch, kendi kalitesini kanıtlamazsa bu savaştan yenik olarak ayrılacak.

mixer-microsoft

mixer-microsoft

Ninja Mixer’a Ne Kadara Transfer Oldu ?

Bir reklam ajansının görüşmeleri başlattığını ve ilerlettiğini söylemiştik. Eski Halo oyuncu olan Ninja, bu reklam ajansının açıklamasına göre 20 ile 30 milyon dolar aralığında transfer oldu. İnanılmaz bir miktar olarak görünebilir fakat henüz gerçek olduğu kanıtlanmış değil. Avrupa ve Microsoft’un maddi durumu göz önüne getirilince, ödenen bu miktarın oldukça normal olduğu belli. Anlaşmanın çok yıllı olarak imzalandığı biliniyor. Microsoft, ödediği paranın karşılığını alırsa mutlaka yeni anlaşmalar yapacaktır.

Microsoft’a ait olan Mixer, henüz çok yeni. Bu sebep ile geliştirmesi gereken birçok yönü var. Platform gelişirse, oyuncu ve ziyaretçi kazanacaktır. Bu da hem Microsoft hem de Ninja için “kazan kazan” anlamına gelecektir. Bu sebep ile yapılan Ninja transferi, platformun kaderini belirleyecek diyebiliriz. Ninja, konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındığı için bilgiler netleştirilmiş değil. İlerleyen günlerde Ninja tarafından açıklama yapılırsa, konu daha da netleşecektir.

Bu şekilde e-spor ve oyun haberleri için bizi takip etmeyi unutmayın, iyi oyunlar !

Esporlab

Esporlab yazarı.
Yıllardan beri oyun, teknoloji ve bilgisayar konularında edindiğim bilgi ve tecrübelerimi sizin için eğlenceli bir şekilde paylaşıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al