1 dk. Serkan KÖSE 24.04.2021

PlayStation 5 Özel Oyunları Çok Daha Fazla Olacak

PlayStation 5 özel oyunları eski nesil oyun konsollarına nazaran çok daha fazla olacak. Peki PlayStation 5 konsoluna hangi oyunlar gelecek?

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, PlayStation 5 oyun konsolunun PS özel oyunlarının diğer konsollara göre çok daha fazla oyuna sahip olacağını açıkladı.

playstation-5-ozel-oyunlari-cok-daha-fazla-olacak

Konu hakkında açıklama yapan PlayStation’ın başındaki isim olan Ryan, Sony’nin birinci taraf oyunlarının yapılmasına “sessizce” yatırım yaptığını ve şirket içi geliştirme yeteneklerini desteklemek adına daha fazla M&A fırsatları arayabileceklerini belirtti. İşte PlayStation 5’e gelecek olan özel oyunların bazıları ise şunlar.

Bilinen PlayStation 5 Özel Oyunları

  • Guerilla Games tarafından geliştirilen Horizon Forbidden West oyunu 2021’in sonunda çıkışını gerçekleştirecekken God of War: Ragnarök oyununun çıkış tarihi ise şimdilik bilinmiyor.
  • SIE Returnal oyununu 30 Nisan tarihinde çıkartmayı planlarken Insomniac Games ise Ratchet & Clank: Rift Apart oyununu Haziran ayında satışa sunmaya hazırlanıyor.
  • PlayStation 5 oyun konsolu için Polyphony Digital, iki ay önce Gran Turismo 7’yi COVID sebeplerinden dolayı oyunun 2022 içerisinde çıkaracağını açıklamıştı. Naughty Dog’dan ise orijinal The Last of Us’ın bir remake versiyonu geliştirdiği de bilinenler arasında yer alıyor.

Ryan ayrıca birinci parti şirket olan Sony Japan’ın kapatıldığı ancak kalan elemanların Japon pazarına bağlı kalacağını belitti. Ryan ayrıca Sony’nin Japon oyuncularla olan bağını güçlendirmek için özel PlayStation 5 için daha fazla içeriklerin üretileceğini açıkladı. Sony’nin ilerleyen günlerde daha fazla PlayStation 5 oyunu açıklaması bekleniyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al