2 dk. Serkan KÖSE 25.06.2021

PlayStation Store Türkiye’ye Zam Geldi! Oyunların Fiyatları Arttı

Ülkemizde yükselen kur fiyatları nedeniyle oyun fiyatlarının sürekli arttığını görüyoruz. Bir zam da PlayStation cephesinden geldi.

Oyun dünyasında bir süredir fiyat artışının olduğu bilinen bir gerçekti. Özellikle yeni nesil oyun konsollarının satışa sunulmasıyla birlikte oyunların fiyatları ciddi anlamda artmıştı. Dünya genelinde bu zammın tutarı 10 dolar olarak görülse de bu 10 dolarlık fiyat artışı ülkemizde çok daha yüksek bir tutara tekabül ediyordu. Türkiye’de oyun fiyatları bir kez daha arttı.

PlayStation Store’da Oyun Fiyatları Arttı

Son günlerde eğer ki PlayStation’ın içerik mağazası olan PlayStation Store’u ziyaret ettiyseniz, oyun fiyatlarının arttığına tanık olmuş olabilirsiniz. Konu ile ilgili olarak PlayStation Türkiye cephesinden resmi bir açıklama gelmemiş olsa da 21 Haziran tarihinden itibaren oyun fiyatlarında bir fiyat artışının olduğu görülüyor. Bu fiyat artışının sadece Türkiye’de olduğunu da belirtmekte yarar var zira Dünya genelinde böyle bir fiyat artışı söz konusu değil. Bu nedenle Türkiye’de yaşanan bu fiyat artışının döviz kurundaki artık sebebiyle olduğunu söyleyebiliriz.

PlayStation Türkiye oyuncularının bildiği üzere PlayStation Store’da yer alan oyunların fiyatları bir hayli fazlaydı. Yeni zamla birlikte eskiden 600 TL bandında olan oyun fiyatları 700 TL’lere ya da 800 TL’lere çıktığını görüyoruz. Zammın tüm oyunlara uygulanmadığı da görülüyor. Örnek vermek gerekirse, Far Cry 5 gibi birkaç yıllık oyununu fiyatının 789 TL olduğu görülürken Faar Cry serisinin son oyunu olacak olan Far Cry 6 oyununun fiyatının daha ucuz olduğu görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde duyurusu gerçekleşen ve oyuncuları heyecanlandıran Battlefield 2042 oyununun başlangıçta 500 TL olan ön sipariş ücretinin zamdan sonra 560 TL olarak güncellendiğini görüyoruz. CD Projekt RED’in tartışmalı oyunlarından birisi olan CyberPunk 2077 oyununun geçtiğimiz günlerde 399 TL fiyat etiketi ile yeniden PlayStation Store’a eklendiğini belirtmiştik. Oyunun fiyatı zamlardan sonra 479 TL oldu ve oyunun fiyatı iki gün içerisinde 80 TL zamlandı.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al