1 dk. Serkan KÖSE 19.05.2021

Realme’den İlk Yerli Üretim Akıllı Telefon İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye’de kısa sürede fabrika açan Realme’den ilk yerli üretim akıllı telefon için geri sayım başladı.

Türkiye bilindiği üzere son dönemde Çinli teknoloji firmalarının üretim yeri anlamında yükselen yıldız durumunda. Akıllı telefon pazarının lider markalarından birisi olan Xiaomi ve OPPO’nun ardından Realme markası da Türkiye’de üretime başlıyor. Realme bu müjdeyi resmi sosyal medya hesapları üzerinden verdi.

İlk Yerli Üretim Realme Modeli Geliyor

Bilindiği gibi Xiaomi markasının ilk yerli üretimi Redmi 9c modeli olmuştu. OPPO markası da A15s modeliyle yerli üretime başlamıştı. İki büyük markanın fabrika kurması haliyle de alt markalar için de büyük bir avantaj sağlıyor. Realme’de bu avantajı iyi kullanıyor gibi görünüyor.

Realme’nin resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda ilk yerli üretim akıllı telefon modelinin C serisinden olacağı belirtildi. Henüz net bir bilgi olmamasına rağmen Realme’nin Türkiye’de üretimini yapacağı modelin C21, C25 ve C11 modellerinden birisi olacağı söyleniyor zira Realme kısa bir süre önce C serisinden bu modelleri duyurmuştu. Çinli markalar bilindiği üzere genelde uygun fiyatlı akıllı telefon modellerini yerli üretim bantlarına indiriyor.

Yerli üretim yapan teknoloji şirketlerine önemli devlet teşvikleri sağlandığı için bu modeller bir miktar daha avantajlı olarak sunulabiliyor. Realme C serisi akıllı telefonunun fiyatının ve detaylarının ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

Serkan KÖSE

Esporlab yazarı.
Neyse ki iki hakkım daha var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

E-BÜLTEN’E ABONE OL

E-Bültene abone olarak espor dünyasında yer alan güncel haberlerden,
rehberler, röportajlar, pro dünyası ve benzeri tüm güncel haberlerden
önce sizin haberiniz olsun.

eksikgedik.com gamerdunyasi.com cemre.com takipçi satın al